Πετρέλαιο

Άνοδος πάνω από 2% στο πετρέλαιο - Στα 41 δολάρια κινείται το αργό

Άνοδος πάνω από 2% στο πετρέλαιο - Στα 41 δολάρια κινείται το αργό
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν στα επίπεδα του Μαρτίου λόγω των ελπίδων για εμβόλια και την συμφωνία της ΕΕ
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν την Τρίτη, από τα θετικά νέα σχετικά με τις δοκιμές εμβολίων και την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάκαμψη.
Το πετρέλαιο έφθασε έφτασε στα επίπεδα που είχαν καταγραφεί τελευταία φορά όταν ξέσπασε πόλεμος για τις τιμές του πετρελαίου στις αρχές Μαρτίου μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας.

Το αργό πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 2,56% στα 44,39 $, κοντά την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τα μέσα Ιουνίου που ήταν περίπου στο 2,7%.

Το West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 2,47% στα 41,82 $, η υψηλότερη ημερήσια άνοδο ενός μήνα στο 2,6% περίπου.

Οι τιμές ενισχύθηκαν από την συμφωνία μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα ταμείο 750 δισεκατομμυρίων ευρώ (859 δισεκατομμύρια δολάρια) για να στηρίξουν τις οικονομίες τους από τις επιπτώσεις από την πανδημία, αυξάνοντας τις προοπτικές για ζήτηση καυσίμων.

Η συμφωνία επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια ευρώ στις κεφαλαιαγορές εκ μέρους και των 27 κρατών, μια πρωτοφανή πράξη αλληλεγγύης σε σχεδόν επτά δεκαετίες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίχθηκαν επίσης από πολλά υποσχόμενα δεδομένα εμβολίων για ιούς που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη ότι ένα εμβόλιο μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα κι αν μια παγκόσμια διάθεση θα πάρει χρόνο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης