Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Mike Wirth (Chevron): Η εξαγορά της Noble στόχευε σε Leviathan και Αν.Μεσόγειο - Αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου μακροπρόθεσμα

tags :
Mike Wirth (Chevron): Η εξαγορά της Noble στόχευε σε Leviathan και Αν.Μεσόγειο - Αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου μακροπρόθεσμα
Η Chevron αναμένει μακροπρόθεσμα αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου

Ο διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού γίγαντα των ΗΠΑ, Chevron Corp, δήλωσε ότι η αβεβαιότητα της πανδημίας COVID-19 έχει οδηγήσει σε  χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως.

Η Chevron ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αγοράσει τον παραγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου Noble Energy Inc για περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε απόθεμα, την πρώτη μεγάλη ενεργειακή συμφωνία από τότε που ξεκίνησε η κρίση του coronavirus.

«Η κρυστάλλινη σφαίρα είναι νεφελώδης αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Mike Wirth σε συνέντευξή του.
«Υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας, το ρυθμό ανάπτυξης αποτελεσματικών εμβολίων και κυβερνητικών παρεμβάσεων πολιτικής για να προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε τον κίνδυνο εδώ και εκεί. Είναι ένα ρευστό περιβάλλον.
Περιμένουμε ασταθή οικονομική και τιμολογιακή δραστηριότητα. "

Ωστόσο, η Chevron αναμένει μακροπρόθεσμα αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου από την αύξηση του πληθυσμού και πρέπει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, δήλωσε ο Wirth.

Η συμφωνία ενισχύει το χαρτοφυλάκιο φυσικού αερίου της εταιρείας με το κορυφαίο πεδίο Leviathan στο Ισραήλ, το μεγαλύτερο πεδίο φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.
Οι εκμεταλλεύσεις της Noble περιλαμβάνουν επίσης ιδιοκτησία σχιστόλιθου στο Κολοράντο και στη λεκάνη Permian, το κορυφαίο πεδίο σχιστόλιθου των ΗΠΑ, όπου τα 92.000 στρέμματα (37.230 εκτάρια) της Noble είναι μια «ωραία αλλά μικρότερη θέση στην Permian» που ενισχύει την υπάρχουσα γη της Chevron, δήλωσε ο Wirth.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης