Ενέργεια

Η Petrobras πούλησε το υπόλοιπο 10% της TAG στην Engie Brasil και το CDPQ

Η Petrobras πούλησε το υπόλοιπο 10% της TAG στην Engie Brasil και το CDPQ
Στα 187,5 εκατ. δολάρια η συμφωνία εξαγοράς
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας Petrobras συμφώνησε να πουλήσει το υπόλοιπο ποσοστό 10% της εταιρείας TAG φυσικού αερίου στην Engie Brasil και το καναδικό επενδυτικό ταμείο Caisse de Depot et Placement du Quebec (CDPQ).

Η πώληση αξίζει 1 δισεκατομμύριο reais (187,5 εκατομμύρια $), ανακοίνωσε η Engie, και ακολούθησε την πώληση των 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι από την Petrobras του 90% της TAG στον ίδιο όμιλο.
Σε ενημερωτικό σημείωμα, η Petrobras ανέφερε ότι η συμφωνία είναι σύμφωνη με τη στρατηγική «βελτιστοποίησης χαρτοφυλακίου», βελτιώνοντας την κατανομή κεφαλαίου και μεγιστοποιώντας την αξία για τους μετόχους.
Η Engie Brasil, η βραζιλιάνικη θυγατρική της γαλλικής Engie SA ανέφερε σε ανακοίνωση ότι το 1 δισεκατομμύριο reais καταβλήθηκε εξ ολοκλήρου στην Petrobras τη Δευτέρα.
Ο γραμματέας ιδιωτικοποιήσεων Salim Mattar δήλωσε ότι η συμφωνία ήταν περαιτέρω απόδειξη ότι το κράτος μειώνει το αποτύπωμά του σε βασικούς τομείς και ανοίγει το δρόμο για περισσότερο ανταγωνισμό.

«Η συναλλαγή αντιπροσωπεύει ένα άλλο σημαντικό ορόσημο για το άνοιγμα του τομέα φυσικού αερίου στη Βραζιλία και συνάδει με τη στρατηγική βελτιστοποίησης του χαρτοφυλακίου της εταιρείας και με την κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και οικονομικής απελευθέρωσης», ανέφερε ο Mattar.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης