Ενέργεια

Δήμος Αθηναίων: 12 ηλεκτρικές, αυτοκινούμενες σκούπες στο «οπλοστάσιο» της καθαριότητας

Δήμος Αθηναίων: 12 ηλεκτρικές, αυτοκινούμενες σκούπες στο «οπλοστάσιο» της καθαριότητας
Η ηλεκτρική, αυτοκινούμενη σκούπα που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε τόσο μεγάλο αριθμό
Το «οπλοστάσιο» των ανθρώπων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στον Δήμο Αθηναίων εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο καινοτόμο εξοπλισμό οδοκαθαρισμού.
Έτσι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει πλέον 12 ηλεκτρικές αυτοκινούμενες σκούπες πεζού χειριστή με μηδενικούς ρύπους, αθόρυβη λειτουργία, εύκολη διαχείριση και -κυρίως- εξαιρετική αποτελεσματικότητα, που θα συμβάλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης.

Με την πολύτιμη υποστήριξη της Eurolife FFH, που δώρισε 7 σκούπες για να διατεθούν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, του ΔΕΔΔΗΕ με 2 σκούπες και των εταιρειών Εθνική Τράπεζα, Piraeus Real Estate/Picar και Lidl Ελλάς που πρόσφεραν από μια σκούπα ενισχύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο οδοκαθαρισμός σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Η ηλεκτρική, αυτοκινούμενη σκούπα που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε τόσο μεγάλο αριθμό, έχει κάδο χωρητικότητας 240 λίτρων, ταχύτητα έως 6χλμ/ώρα -που καθορίζεται από τον χειριστή- και δυνατότητα κίνησης στα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα. Παράλληλα, η χρήση της βελτιώνει σημαντικά τις συνθήκες εργασίας των οδοκαθαριστών του Δήμου Αθηναίων καθώς ο καθαρισμός των δημόσιων χώρων γίνεται ασφαλέστερος, ευκολότερος, ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός.

Η καθαριότητα στην Αθήνα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της δημοτικής αρχής αφού είναι βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί καθημερινές παρεμβάσεις καθαριότητας και φροντίδας στις γειτονιές της πόλης και συντονισμένες επιχειρήσεις με σύγχρονα τεχνικά μέσα. Μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου», η προσπάθεια αυτή ενισχύεται ακόμα περισσότερο.

«Στον Δήμο των Αθηναίων δεν έχει αλλάξει μόνο ο τρόπος που καθαρίζουμε την πόλη. Είναι η αλλαγή του τρόπου που λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες μας. Από την ανανέωση και την ενίσχυση του εξοπλισμού μας, μέσω αυτού του σημαντικού εργαλείου που ονομάζεται «Υιοθέτησε την πόλη σου», μέχρι την καθημερινή παρουσία του δήμου μας, σε όλη την Αθήνα. Μόνο έτσι δημιουργούμε τον πολιτισμό της καθημερινότητας» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης