Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες στη Wall Street - 130 μονάδες έχασε ο Dow - Πτώση πάνω από 1% για το πετρέλαιο

tags :
Απώλειες στη Wall Street - 130 μονάδες έχασε ο Dow - Πτώση πάνω από 1% για το πετρέλαιο
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,51% στις 282,57 μονάδες
Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη 16/7/2020, καθώς οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών δέχθηκαν πιέσεις για άλλη μια φορά και οι traders αφομοιώσουν εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία.

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 135 μονάδες ή 0,50% στις 26734,64 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,34% στις 3215,59 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,51% στις 282,57 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,73% στις 10473,83 μονάδες.

Οι μετοχές της Microsoft και της Apple ypox;vrhsan περισσότερο από 1% η καθεμία. Το Netflix - το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη μετά το κλείσιμο- διέγραψε προηγούμενες απώλειες και κέρδισε 1,5%.
Οι Big Tech είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στη χρηματιστηριακή αγορά φέτος, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα επιχειρηματικά τους μοντέλα θα μπορούσαν να αντέξουν την οικονομική επιβράδυνση του coronavirus.
Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα έχουν υποστεί απώλειες. Το Netflix έχει μειωθεί περισσότερο από 3% την εβδομάδα έως σήμερα. Facebook, Amazon, Alphabet και Microsoft είναι επίσης εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

«Τις επόμενες εβδομάδες, οι βασικοί τεχνολογικοί τιτάνες αναμένεται να ανακοινώσουν κέρδη», δήλωσε ο Dan Ives, αναλυτής της Wedbush. «Αυτό θα είναι καθοριστικό για λίγες εβδομάδες για τους επενδυτές να εκτιμήσουν πώς τα επιχειρηματικά μοντέλα / τάσεις των τεχνολογικών αντεπεξέρχονται σε αυτήν την άνευ προηγουμένου καταιγίδα COVID-19 και θα αποτελέσουν βαρόμετρο για τις γενικές τάσεις καταναλωτικών και επιχειρηματικών δαπανών κατά τη διάρκεια αυτού του ημι-κλειδώματος. "

Η εταιρική περίοδος κερδών ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα και συνεχίστηκε με την Bank of America να ανακοινώνει καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο, η μετοχή υποχώρησε περισσότερο από 2% καθώς η εταιρεία διέθεσε 4 δισεκατομμύρια δολάρια για απώλειες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.


Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν αφού ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν να περιορίσουν την μείωσης της προσφοράς από τον Αύγουστο.
Περί της 22:50 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 1,14%, στα 43,29 $ ανά βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχώρησε 1,17%, στα 40,72 δολάρια ανά βαρέλι.
Και οι δύο συμβάσεις αυξήθηκαν 2% την προηγούμενη ημέρα μετά από μια απότομη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης