Η Κίνα απειλεί με αντίποινα τις ΗΠΑ για το διάταγμα Τrump για το Χονγκ Κονγκ

Η Κίνα απειλεί με αντίποινα τις ΗΠΑ για το διάταγμα Τrump για το Χονγκ Κονγκ
Ο νόμος που υπέγραψε ο Τραμπ προβλέπει επίσης επιβολή κυρώσεων σε τράπεζες που συναλλάσσονται με πρόσωπα και θεσμούς που ενέχονται σε «κατασταλτικές ενέργειες» στο Χονγκ Κονγκ
Η διπλωματία της Κίνας απείλησε τις ΗΠΑ με αντίποινα μετά την υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ για νόμο που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος προσώπων σχετικά με τον νόμο «καταστολής» στο Χονγκ Κονγκ.
«Για να προασπίσει τα νόμιμα συμφέροντά της, η Κίνα θα προχωρήσει στην απαραίτητη αντίδραση και θα επιβάλλει κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες των ΗΠΑ» που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτή, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Ο νόμος που υπέγραψε ο Τραμπ προβλέπει επίσης επιβολή κυρώσεων σε τράπεζες που συναλλάσσονται με πρόσωπα και θεσμούς που ενέχονται σε «κατασταλτικές ενέργειες» στο Χονγκ Κονγκ.
Στην ανακοίνωσή του το κινεζικό ΥΠΕΞ τόνισε ακόμη ότι εναντιώνεται σθεναρά στην αμερικανική κίνηση και προέτρεψε την Ουάσινγκτον να πάψει να επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Κίνας.

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr