Τελευταία Νέα

Σχέδιο 2 τρισ. δολαρίων για τη μετάβαση των ΗΠΑ σε καθαρές μορφές ενέργειας ετοιμάζει ο Biden

tags :
Σχέδιο 2 τρισ. δολαρίων για τη μετάβαση των ΗΠΑ σε καθαρές μορφές ενέργειας ετοιμάζει ο Biden
Οι νέες δεσμεύσεις του δημοκρατικού υποψηφίου σηματοδοτούν μια σαφή στροφή προς τις περιβαλλοντικές προτεραιότητες των προοδευτικών
Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες υποσχέσεις εκστρατείας που αναμένεται να έχουν οι Δημοκρατικοί, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, είναι η πρόταση πολιτικής «Πράσινη Νέα Συμφωνία».
Στόχος αυτής της Συμφωνίας είναι η μετάβαση των ΗΠΑ σε «100% καθαρή ενέργεια» έως το 2035.
Αυτή η πολιτική δέσμευση έχει καταστεί χαρακτηριστικό στοιχείο του σχεδίου οικονομικών δαπανών του Biden, το οποίο σκοπεύει να παρουσιάσει σήμερα, Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
Ειδικότερα, ο Biden αναμένεται να ζητήσει τη θέσπιση προτύπου καθαρού ηλεκτρισμού 100% έως το 2035 και επενδύσεις 2 τρισ. δολ. για τέσσερα χρόνια στην καθαρή ενέργεια.
Οι νέες δεσμεύσεις του δημοκρατικού υποψηφίου σηματοδοτούν μια σαφή στροφή προς τις περιβαλλοντικές προτεραιότητες των προοδευτικών και τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων.
Οι δαπάνες ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τέσσερα χρόνια αντικαθιστούν το πιο συγκρατημένο σχέδιο 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για 10 χρόνια που πρότεινε ο Biden πέρυσι, ενώ αγωνιζόταν για την υποψηφιότητα του.
Όπως αναγνωρίζουν οι αναλυτές, το σχέδιο Biden αφήνει κάποιες από τις πιο ακραίες προτάσεις που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης