Ενέργεια

Η ΔΕΠΑ μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο

Η ΔΕΠΑ μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο
Ο κ. Ξιφαράς είναι ένας από τους 18 Co-Chairs της Συμμαχίας και ο μοναδικός εκπρόσωπος ελληνικής εταιρίας στον κρίσιμο αυτόν φορέα

Στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για το Καθαρό Υδρογόνο (European Clean Hydrogen Alliance) συμμετέχει η ΔΕΠΑ, μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου της, κ. Κωνσταντίνου Ξιφαρά. Στόχος της Συμμαχίας είναι η δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου που θα δρομολογήσει και θα διευκολύνει επενδύσεις στον τομέα των τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου. Ο κ. Ξιφαράς είναι ένας από τους 18 Co-Chairs της Συμμαχίας και ο μοναδικός εκπρόσωπος ελληνικής εταιρίας στον κρίσιμο αυτόν φορέα.

Στη Συμμαχία η οποία εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 08/07/2020 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμμετέχουν εκτός από την ίδια, ηγετικά στελέχη της βιομηχανίας, η κοινωνία των πολιτών, Εθνικοί και Περιφερειακοί φορείς, καθώς και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο κ Ξιφαράς, σημείωσε σχετικά:

«Με τη συμμετοχή της στη νέα Συμμαχία για το Καθαρό Υδρογόνο, η ΔΕΠΑ δηλώνει έμπρακτα την πίστη της σε μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη, στηριγμένη σε πράσινες μορφές ενέργειας, όπως το καθαρό υδρογόνο και πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη των απαραίτητων τεχνολογιών και υποδομών για την ανταγωνιστική και αξιόπιστη προσφορά τους. Με την κίνηση αυτή η εταιρεία μας αποδεικνύει ότι βρίσκεται ξανά στην πρώτη γραμμή των ενεργειακών εξελίξεων, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.»

Νωρίτερα την ίδια μέρα, παρουσιάστηκαν η στρατηγική της ΕΕ για την ενοποίηση του ενεργειακού συστήματος, καθώς και η στρατηγική της ΕΕ για το υδρογόνο, οι οποίες σηματοδοτούν την αρχή μίας νέας βιομηχανικής εποχής για την Ευρώπη. Οι δύο στρατηγικές συνθέτουν έναν επενδυτικό οδικό χάρτη στον τομέα της καθαρής ενέργειας, για τα επόμενα χρόνια, ο οποίος συνάδει τόσο με τη δέσμη μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάκαμψη “Next Generation EU”, όσο και με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης