Διεθνή

Σαουδική Αραβία και Ιράκ σε συνομιλίες για την γεωστρατηγική στη Μέση Ανατολή

Σαουδική Αραβία και Ιράκ σε συνομιλίες για την γεωστρατηγική στη Μέση Ανατολή
"Ολόκληρη η περιοχή οδεύει προς το συμβιβασμό και η Σαουδική Αραβία βλέπει το Ιράκ ως ένα σημαντικό παίκτη που έχει στο πλευρό της" δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Adel Al-Jubeir σε επίσκεψη στη Βαγδάτη
Η ουδέτερη στάση του Ιράκ μπορεί να προσφέρει έδαφος για την επαναπροσέγγιση μεταξύ των γεωπολιτικών αντιπάλων της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Adel Al-Jubeir σε επίσκεψη στη Βαγδάτη.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, που δεν είχε ανακοινωθεί, ο Jubeir συναντήθηκε με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Haider al-Abadi και τον υπουργό Εξωτερικών  Ibrahim al-Jaafari.
O Σαουδάραβας αξιωματούχος συνεχάρη το Ιράκ "για τις νίκες που επιτεύχθηκαν κατά του Ισλαμικού Κράτους", και υποσχέθηκε την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας στο Ιράκ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Ο Jubeir εξήρε επίσης τη Βαγδάτη για τη διεθνή στάση της, λέγοντας ότι "ολόκληρη η περιοχή οδεύει προς το συμβιβασμό και η Σαουδική Αραβία βλέπει το Ιράκ ως ένα σημαντικό παίκτη που έχει στο πλευρό της".
"Η ουδετερότητα του Ιράκ θα μπορούσε να προετοιμάσει το έδαφος για προσέγγιση του Ιράν με τη Σαουδική Αραβία" είπε ο Jubeir, σύμφωνα με τη Russia Today.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης