Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ λαμβάνει η Iberdrola για την ενίσχυση της πράσινης ανάκαμψης στην Ισπανία

Χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ λαμβάνει η Iberdrola για την ενίσχυση της πράσινης ανάκαμψης στην Ισπανία
Οι νέες εγκαταστάσεις θα παρέχουν πράσινη, ανταγωνιστική ενέργεια ίση με τη μέση ετήσια χρήση ενέργειας σχεδόν 1 εκατομμυρίου νοικοκυριών

Χρηματοδότηση ύψους 800 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ και την ICO για την ενίσχυση της πράσινης ανάκαμψης στην Ισπανία, θα λάβει η Iberdrola. Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν για την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και αιολικών πάρκων σε διάφορες τοποθεσίες, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές.

Μάλιστα, η εταιρεία υπέγραψε σήμερα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το Instituto de Crédito Oficial (ICO) για την προώθηση της πράσινης ανάκαμψης αναπτύσσοντας νέα ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας στην Ισπανία. Για το σκοπό αυτό, η ΕΤΕπ και ο ICO θα παράσχουν 600 εκατομμύρια ευρώ και 200 ​​εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα, στην ισπανική εταιρεία ενέργειας για τη χρηματοδότηση της κατασκευής περισσότερων από 20 έργων με συνολική ισχύ άνω των 2 000 MW.

Αυτές οι νέες εγκαταστάσεις θα παρέχουν πράσινη, ανταγωνιστική ενέργεια ίση με τη μέση ετήσια χρήση ενέργειας σχεδόν 1 εκατομμυρίου νοικοκυριών.

Η τράπεζα της ΕΕ βοηθά αυτήν τη λειτουργία μέσω ενός δανείου πράσινης ενέργειας, τα χαρακτηριστικά του οποίου ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις που ορίζονται για το κλίμα και τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται. Επίσης, η χρηματοδότηση του ICO είναι το τρίτο πράσινο δάνειο που έχει χορηγήσει στην Iberdrola με στόχο την προώθηση της παραγωγής ενέργειας χρησιμοποιώντας μη ρυπογόνες πηγές.

Οι θετικές συνέπειες

Οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση. Η νέα υποδομή θα επιτρέψει τη δημιουργία συνολικά 3.000 άμεσων θέσεων εργασίας κατά τη φάση κατασκευής, καθώς και εκείνων που δημιουργήθηκαν σε άλλους συναφείς τομείς, έως το 2023. Αυτές έρχονται επιπρόσθετα με αρκετές εκατοντάδες μόνιμες θέσεις, κυρίως στις αγροτικές περιοχές όπου θα βρίσκονται οι νέες εγκαταστάσεις.

Ο Πρόεδρος της Iberdrola, Ignacio Galán ανέφερε ότι «η πράσινη ανάκαμψη είναι η τέλεια ευκαιρία για δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και μαζικής μελλοντικής απασχόλησης. Η Iberdrola θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος του ICO, José Carlos García de Quevedo δήλωσε ότι: «Η προώθηση των πράσινων επενδύσεων αποτελεί βασικό επίκεντρο για τη διασφάλιση μιας βιώσιμης ανάκαμψης».

Η Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Emma Navarro, η οποία είναι υπεύθυνη για τη δράση και τις δραστηριότητες της Τράπεζας στην Ισπανία για το κλίμα υπογράμμισε ότι: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Iberdrola για να υποστηρίξουμε τις υποδομές που επιτρέπουν στην Ισπανία να εκμεταλλευτεί το τεράστιο δυναμικό ανανεώσιμης ενέργειας της και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης