Ενέργεια

Α. Δαγούμας: Στόχος η ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας και του έργου της ΡΑΕ

Α. Δαγούμας: Στόχος η ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας και του έργου της ΡΑΕ
H νέα διοίκηση φιλοδοξεί να αναβαθμίσει ποιοτικά την λειτουργία και το έργο της ΡΑΕ

Το πνεύμα στο οποίο θα κινηθεί η νέα ηγεσία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, παρουσίασε πριν από λίγο ο καθηγητής Θανάσης Δαγούμας, προτεινόμενος από τον υπουργό Ενέργειας για την θέση του Προέδρου της ΡΑΕ, στην ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.

Ο κύριος Δαγούμας  υπογράμμισε τη βαρύτητα που έχει για το σύνολο του ενεργειακού κλάδου η θέσπιση ενός μακροχρόνιου καθεστώτος λειτουργίας. Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε ότι στόχος της νέας διοίκησης της Αρχής είναι να διαμορφώσει ένα σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο, κάτι που θα δώσει επενδυτική ορατότητα σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο, η νέα διοίκηση φιλοδοξεί να αναβαθμίσει ποιοτικά την λειτουργία και το έργο της ΡΑΕ. Γεγονός το οποίο θα αναβαθμίσει παράλληλα και το κύρος της.

Την ίδια στιγμή, θα επιδιωχθεί η συμμετοχή της ΡΑΕ στη λήψη αποφάσεων σε Βαλκάνια και Ευρώπη, με την Αρχή να έχει ενεργό ρόλο στους ευρωπαϊκούς και περιφερειακούς φορείς και οργανισμούς. Έτσι, το έργο της δεν θα περιορίζεται στην ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών και αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγούμα, στο επίκεντρο της πολιτικής της νέας διοίκησης είναι και οι καταναλωτές. Έτσι, στόχος είναι να αναβαθμιστεί το ρυθμιστικό πλαίσιο, ώστε να θωρακιστούν περαιτέρω οι καταναλωτές και να περιοριστεί το ενεργειακό τους κόστος.

Το προφίλ του κ. Δαγούμα

Ο Θανάσης Δαγούμας είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Οικονομική της Ενέργειας και των Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διευθυντής του Εργαστηρίου Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ίδιου πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί –μεταξύ άλλων- ως ανώτερος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Απέκτησε εμπειρία σε ρυθμιστικά θέματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη θητεία του ως ειδικός επιστήμονας στον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), προκάτοχα σχήματα του ΔΑΠΕΕΠ και του ΑΔΜΗΕ αντίστοιχα. Είναι διδάκτορας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης