Πρωτοκαθεδρία της αιολικής ενέργειας στη Βραζιλία - Η «μετάθεση» του στόχου του 2020 ένα χρόνο μετά

Πρωτοκαθεδρία της αιολικής ενέργειας στη Βραζιλία - Η «μετάθεση» του στόχου του 2020 ένα χρόνο μετά
Στην Βραζιλία υπάρχουν συνολικά 637 αιολικά πάρκα σε 12 πολιτείες, με 7.738 ανεμογεννήτριες να είναι σε λειτουργία

Σημαντικά βήματα προς την αιολική ενέργεια κάνει η Βραζιλία, της οποίας η συνολική εγκατεστημένη ισχύ έχει ανέλθει στα 16 GW και προβλέπεται να φτάσει τα 24 GW μέχρι την επόμενη τετραετία.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο Infovento από την Βραζιλιάνικη Ένωση Αιολικής Ενέργειας, έδειξε ότι υπάρχουν συνολικά 637 αιολικά πάρκα σε 12 πολιτείες, με 7.738 ανεμογεννήτριες να είναι σε λειτουργία.

Πρόσφατα, η εκτελεστικός πρόεδρος της Abeeólica, Élbia Gannoum αποκάλυψε ότι το 2019, η πηγή ανέμου αυξήθηκε κατά 15,5%, ενώ όλες οι πηγές στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα παρουσίασαν αύξηση 1,5%. Μάλιστα υποστήριξε ότι: «Η αιολική ενέργεια έχει μεγάλες δυνατότητες στην ελεύθερη αγορά», αποκαλύπτει. Όσον αφορά τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τομέα των αιολικών πάρκων, το στέλεχος πιστεύει ότι οι επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές είναι απαραίτητες για την ανάκαμψη της οικονομίας. Το 2019, ο συντελεστής ικανότητας στη χώρα ήταν 42,7%.

Ο Ben Backwell, Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας, αποκάλυψε ότι το 2020 θα ήταν έτος ρεκόρ για τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας, με περισσότερα από 76 GW να εγκατασταθούν. Ωστόσο, με την πανδημία, η παγκόσμια προσδοκία μειώθηκε στα 61,34 GW. «Αυτά τα έργα αιολικών πάρκων δεν πρόκειται να εξαφανιστούν, πρόκειται να περάσουν μέχρι το 2021», σχολιάζει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης