Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνεργασία Audi και EnBW για την μετατροπή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε υλικά υποστήριξης δικτύου

Συνεργασία Audi και EnBW για την μετατροπή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε υλικά υποστήριξης δικτύου
Η Audi δίνει δεύτερη ζωή στις χρησιμοποιημένες μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων - Η EnBW δημιουργεί μονάδες αποθήκευσης

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi και η εταιρεία κοινής ωφέλειας EnBW δημιουργούν μια λειτουργία ανακύκλωσης ηλεκτρικής μπαταρίας αυτοκινήτου στο εργοστάσιο Heilbronn της EnBW προκειμένου να κατασκευάσουν κλιμακωτές εγκαταστάσεις αποθήκευσης έως το τέλος του τρέχοντος έτους, αντλώντας στοιχεία από τις αποσυρμένες μπαταρίες για να βοηθήσουν τα ηλεκτρικά δίκτυα.

Η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων έχει καταστεί προτεραιότητα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και μπαταριών, ενώ οι εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του πώς να απορροφούν τα πλεονάσματα αιολικής και ηλιακής ενέργειας για την αποφυγή απορριμμάτων και διαταραχών στη σταθερότητα των δικτύων, επιβραδύνοντας τη μετάβαση από τον άνθρακα σε ελεύθερα ενεργειακά συστήματα.

Ο Alexander Kupfer, επικεφαλής του προγράμματος κυκλικής οικονομίας στην Audi και υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της εταιρείας του στο χώρο, δήλωσε ότι η συνεργασία ήταν μέρος των δεσμεύσεων της Audi για ανακύκλωση.

«Θέλουμε να αναπτύξουμε μια λύση αποθήκευσης μπαταρίας για την ενεργειακή βιομηχανία», δήλωσε ο Kupfer σε συνέντευξή του.
"Η εγκατάσταση αποθήκευσης στο Heilbronn θα είναι το προσχέδιο για ένα κλιμακωτό προϊόν που μπορεί να πωληθεί σε αυξανόμενο αριθμό."

Η Audi δοκιμάζει τη συμπεριφορά των ηλεκτρικών μπαταριών αυτοκινήτων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο του κόστους μονάδας ενός EV, σε ένα ερευνητικό περιβάλλον στο Βερολίνο για τρία χρόνια.

Οι μπαταρίες που θα χρησιμοποιηθούν για την εμπορική φάση του έργου προέρχονται από δοκιμαστικά αυτοκίνητα, τα οποία έχουν τρέξει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, δήλωσε ο Kupfer.
«Μια χρησιμοποιημένη μπαταρία EV μπορεί να λειτουργήσει για άλλα τρία έως 10 χρόνια», είπε.

Η EnBW, ηγέτης της αγοράς στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα κατασκευάσει δοχεία αποθήκευσης στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας συμπαραγωγής Heilbronn, που θα χρησιμεύσει ως τοποθεσία αναφοράς.
Στη συνέχεια, η EnBW θα αναπτύξει παρόμοια εργαλεία αποθήκευσης για πώληση σε πελάτες βιομηχανικής ενέργειας, τοπικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ή αποκεντρωμένες μονάδες παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης