Πετρέλαιο

Δεν συμμορφώνεται στις συστάσεις του OPEC+ η Ανγκόλα

Δεν συμμορφώνεται στις συστάσεις του OPEC+ η Ανγκόλα
Μετά τον Ιούλιο, οι περικοπές αναμένεται να μειωθούν στα 7,7 εκατομμύρια bpd έως τον Δεκέμβριο

Η Αγκόλα αντιστέκεται στην πίεση από τον de facto ηγέτη του ΟΠΕΚ, τη Σαουδική Αραβία, για μια απότομη περικοπή της παραγωγής πετρελαίου, ώστε να συμμορφωθεί πλήρως με τις περικοπές ανεφοδιασμού ρεκόρ, ανέφεραν ο ΟΠΕΚ και οι πηγές της βιομηχανίας.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και οι σύμμαχοί τους, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, μειώνουν την παραγωγή πετρελαίου από τον Μάιο κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αφού η κρίση του κοροναϊού κατέστρεψε το ένα τρίτο της παγκόσμιας ζήτησης.

Μετά τον Ιούλιο, οι περικοπές αναμένεται να μειωθούν στα 7,7 εκατομμύρια bpd έως τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία έχει ασκήσει σημαντικές πιέσεις στο Ιράκ, το Καζακστάν, τη Νιγηρία και την Αγκόλα, προκειμένου να συμμορφωθούν στις περικοπές και να αντισταθμίσουν την υπερπαραγωγή του Μαΐου τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο.

Πηγή μάλιστα του ΟΠΕΚ στο Reuters σημειώνει ότι: «Η Αγκόλα λέει ότι δεν θα αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή της τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο όπως οι υπόλοιπες χώρες, αλλά θα μπορούσε να αντισταθμίσει μόνο τον Οκτώβριο-Δεκέμβριο. Προσπαθούμε ακόμα να τους πείσουμε».

Το Υπουργείο Ορυκτών Πόρων και Πετρελαίου της Αγκόλας και η κρατική εταιρεία πετρελαίου Sonangol δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο του Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης