Διεθνή

Akinci: Λύση του Κυπριακού θα σηματοδοτούσε νέους τομείς συνεργασίας για τα ενεργειακά αποθέματα της Αν. Μεσογείου

Akinci: Λύση του Κυπριακού θα σηματοδοτούσε νέους τομείς συνεργασίας για τα ενεργειακά αποθέματα της Αν. Μεσογείου
Σε περίπτωση λύσης, το κυπριακό φυσικό αέριο θα μπορούσε να ενωθεί με το ισραηλινό και μέσω της Τουρκίας να μεταφερθεί στην Ευρώπη, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης
"Σε περίπτωση μη λύσης τα ενεργειακά αποθέματα στην ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσαν να φέρουν νέες εντάσεις, ενώ η λύση, θα φέρει νέους τομείς συνεργασίας από τους οποίους θα επωφεληθούν όλοι" δήλωσε χθες 24/2 ο Mustafa Akinci.
Οπως μεταδίδει ο "Φιλελεύθερος", ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ έχουν ομαλοποιηθεί, αναπτύσσονται σχέδια για τη μεταφορά του ισραηλινού αερίου μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη, και σε περίπτωση λύσης, το κυπριακό φυσικό αέριο θα ενωθεί με το ισραηλινό και μέσω της Τουρκίας θα μεταφερθεί στην Ευρώπη.
Ο ίδιος χαρακτήρισε μεγάλο αγαθό το νερό που έρχεται από την Τουρκία στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι υπάρχει ξεκάθαρα ανάγκη σε νερό στο νησί.
"Μετά το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, το πιο πολύτιμο εμπορεύσιμο υλικό", συνέχισε ο Akinci, "θα είναι το νερό, λόγω και της παγκόσμιας υπερθέρμανσης", σημειώνοντας ότι από μια λύση θα επωφεληθούν όλες οι χώρες της περιοχής.
“Ό,τι όνομα και αν βάλουμε σε οποιαδήποτε λύση βρεθεί, το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να την κάνουμε βιώσιμη”, συμπλήρωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης