Τελευταία Νέα

Η Hitachi εξαγόρασε την ABB για την είσοδό της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

tags :
Η Hitachi εξαγόρασε την ABB για την είσοδό της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η μονάδα Power Grids της ABB κέρδισε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα πέρυσι από τις επιχειρήσεις της

Η Hitachi της Ιαπωνίας ολοκλήρωσε την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου της ABB (80,1%) αξίας έως και 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δημιουργώντας μια νέα επιχείρηση που στοχεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η Hitachi την 1η Ιουλίου κατέκτησε το μεγαλύτερο μέρος της προσοδοφόρας επιχείρησης Power Grids της ABB και ξεκίνησε επίσημα μια κοινή επιχείρηση - την Hitachi ABB Power Grids. Η νέα εταιρεία, η οποία έχει ήδη όγκο περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται να προσφέρει οικονομικούς πόρους για τη στήριξη φιλόδοξων έργων και νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, καθώς ο τομέας αγκαλιάζει την αποκέντρωση και την ψηφιοποίηση.

Ο ιαπωνικός τεχνολογικός όμιλος Hitachi κατέχει μερίδιο 80,1% (6,85 δισεκατομμύρια $) στhn Hitachi ABB Power Grids, ενώ η ABB με έδρα τη Ζυρίχη θα κατέχει το υπόλοιπο 19,9%. Η ABB διατηρεί επίσης μια προκαθορισμένη επιλογή για έξοδο από το διατηρούμενο μερίδιο 19,9% τρία χρόνια μετά το κλείσιμο, και είναι πιθανό να εξαγοραστεί από την Hitachi, η οποία δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο απόκτησης της μετοχής της ABB για να την καταστήσει πλήρως θυγατρική μετά το 2023 .

Αλλά προς το παρόν, η Hitachi ABB Power Grids θα έχει την έδρα της στην Ελβετία και θα απασχολεί περίπου 36.000 άτομα σε 90 χώρες.
Θα προεδρεύεται από τον Toshikazu Nishino, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Hitachi, και τον Claudio Facchin της ABB  ως διευθύνων σύμβουλός του. Σε ένα δελτίο τύπου την 1η Ιουλίου, η νέα εταιρεία είπε επίσης ότι «η τρέχουσα ομάδα διαχείρισης θα εξασφαλίσει τη συνέχεια των επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με το Nishino της Hitachi, η εξαγορά της επιχείρησης Power Grids της ABB είναι μια φυσική εξέλιξη για τη Hitachi. Αν και τα τελευταία χρόνια η εταιρεία ξεκίνησε μια προσεκτική προσέγγιση στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στις εκρηκτικές απαιτήσεις της ψηφιοποίησης.

Νωρίτερα φέτος, για παράδειγμα, η Hitachi ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από τη Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS), μια κοινοπραξία που ίδρυσε το 2014 με έναν άλλο γίγαντα εξοπλισμού ισχύος, τη Mitsubishi Heavy Industries. Εν τω μεταξύ, καθώς ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hitachi Ltd. Toshiaki Higashihara παρουσίασε τους βασικούς επιχειρηματικούς τομείς της εταιρείας τόνισε ότι η ψηφιοποίηση του δικτύου και η προώθηση της αποτελεσματικής κατανάλωσης ενέργειας μέσω κέντρων δεδομένων και ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι η νέα εστία των μελλοντικών επενδύσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης