Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Οι τράπεζες σφίγγουν τον κλοιό στους παραγωγούς σχιστολιθικού – Κατά 7,5 δισ. δολ. μειώθηκαν οι πιστώσεις

Οι τράπεζες σφίγγουν τον κλοιό στους παραγωγούς σχιστολιθικού – Κατά 7,5 δισ. δολ. μειώθηκαν οι πιστώσεις
Tα δάνεια RBL είναι το βασικό εργαλείο χρηματοδότησης της βιομηχανίας
Μήνες μετά από μια από τις χειρότερες πτώσεις της τιμής του πετρελαίου στην ιστορία, οι δανειστές έχουν σφίξει τον κλοιό στους παραγωγούς σχιστόλιθου μειώνοντας 20% τις πιστώσεις που βοήθησαν στην τροφοδότηση της άνθησης της βιομηχανίας.

Δύο φορές το χρόνο, οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου διαπραγματεύονται πόση πίστωση θα λάβουν από τις τράπεζες με βάση την αξία των αποθεμάτων τους στο έδαφος. Αυτά τα δάνεια, που ονομάζονται RBL, είναι το βασικό εργαλείο χρηματοδότησης της βιομηχανίας.

Μέχρι στιγμής κατά την περίοδο επαναπροσδιορισμού την άνοιξη, η συνολική βάση δανεισμού για τρεις δεκάδες εισηγμένες εταιρείες πετρελαίου της Βόρειας Αμερικής είχε μειωθεί κατά 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.
Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονται περίπου στα 40 $, μειωμένες κατά 35% φέτος λόγω των ανησυχιών σχετικά με τη ζήτηση που προκάλεσε η επιδημία του κορωνοϊού και του ο πόλεμος τιμών Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας.

«Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και έτσι οι τράπεζες πρέπει να μειώσουν το πιστωτικό όριο για αυτό», δήλωσε ο Kraig Grahmann, συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία Haynes and Boone.
"Το άλλο ζήτημα είναι ότι οι ίδιες οι τράπεζες προσπαθούν να κάνουν ό, τι μπορούν για να μειώσουν την έκθεσή τους στον χώρο του δανεισμού πετρελαίου και φυσικού αερίου."

Οι εταιρείες πετρελαίου εκτελούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες χρησιμοποιώντας πίστωση και πολλές, συμπεριλαμβανομένων των Antero Resources και Callon Petroleum, έχουν ήδη αντλήσει μεγάλα ποσά από το RBL. Μερικοί άλλοι υποχώρησαν έντονα τις εβδομάδες μετά την πτώση των τιμών, λέγοντας ότι θα χρειαστούν ρευστότητα για να επιβιώσουν.

Σε απάντηση, οι τράπεζες έχουν αυξήσει τα επιτόκια και προσθέτουν ρήτρες «κατά της συσσώρευσης» σε πολλές διευκολύνσεις για να περιορίσουν το ποσό μετρητών που μπορεί να διατηρήσει μια εταιρεία και τις πιέζει να χρησιμοποιήσουν το πλεόνασμα για την αποπληρωμή του χρέους.

«Οι πέντε κορυφαίες τράπεζες που ασχολούνται με το δανεισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου εκτιμάται ότι έχουν δεσμεύσεις τουλάχιστον 40 - 50 δις. δολ. έναντι RBL», δήλωσε ο David Morris, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Dacarba LLC.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης