Ηλεκτρισμός

Δ. Οικονόμου: Επανασυνδέθηκε το 90% των διακοπών ρεύματος - Άμεσα η ΚΥΑ για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος

Δ. Οικονόμου: Επανασυνδέθηκε το 90% των διακοπών ρεύματος - Άμεσα η ΚΥΑ για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος
Στο διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2020, από 50.000 αιτήματα για επανασυνδέσεις έγιναν δεκτά 43.000, ανέφερε ο υφυπουργός Ενέργειας στη Βουλή

Το 90% των διακοπών ρεύματος έχει επανασυνδεθεί, ενώ εντός των ημερών θα εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος που έχει διακοπεί λόγω οφειλών, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου,απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελου, που κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι αφήνει απροστάτευτες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες η ΔΕΗ προχωρά στη διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Οι διακοπές ρεύματος ήταν πραγματικά ελάχιστες. Εμείς αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με σοβαρότητα και όχι με πυροτεχνήματα. Το υπουργείο ζήτησε από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να προχωρήσουν σε ελαφρύνσεις των πολιτών και αυξήσαμε το δίχτυ προστασίας για ακραίες περιπτώσεις», αντέτεινε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, τόνισε ότι για το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2020, από 75.000 αιτήματα που έχουν υποβληθεί για διακοπή ρεύματος έχουν γίνει δεκτά 48.000. Στην ίδια χρονική περίοδο, από 50.000 αιτήματα για επανασυνδέσεις έγιναν δεκτά 43.000.

Το 90% των διακοπών ρεύματος έχει επανασυνδεθεί και μόνο για το 10% δεν έχει γίνει, και μέσα σε αυτούς υπάρχουν -μην ξεχνάμε- οι στρατηγικοί κακοπληρωτές», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελος κατηγόρησε τη κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια, επισημαίνοντας ότι «ενώ έχει εξαγγείλει από τον Μάρτιο την επαναλειτουργία του Ταμείου Επανασύνδεσης, ακόμα δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αποτέλεσμα να κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αδυνατούν πράγματι να πληρώσουν». «Εσείς ακόμα γράφετε την υπουργική απόφαση όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες την έχουν εφαρμόσει από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται, δυστυχώς, οι ρευματοκοπές», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από 17 Μαρτίου να μην πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού, όταν ακόμα ήταν σε εξέλιξη η κρίση με την πανδημία του κορονοϊού και δεν ξέραμε πού θα φτάσει και τι συνολικά ποσά θα χρειαζόταν η χώρα. Εσείς ξεχάσατε ότι "λεφτόδεντρο" δεν υπάρχει», ανταπάντησε ο κ. Οικονόμου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

 


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης