Τελευταία Νέα

Δυναμικό «μπάσιμο» της Enel στην αγορά της Ινδίας - Ανέλαβε την κατασκευή ηλιακού πάρκου 420 MW

Δυναμικό «μπάσιμο» της Enel στην αγορά της Ινδίας - Ανέλαβε την κατασκευή ηλιακού πάρκου 420 MW
Τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία της Enel στην Ινδία περιορίζονται στα 172 MW

To πρώτο της ηλιακό πάρκο στην Ινδία ανακοίνωσε η ιταλική Enel, καθώς αναδείχθηκε νικήτρια στην πρόσφατη δημοπρασία της χώρας.

Ο παγκόσμιος γίγαντας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με έδρα την Ιταλία δήλωσε ότι κέρδισε συμφωνία 420 MW για την κατασκευή φωτοβολταϊκής εγκατάστασης στο Rajasthan.

Τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία της Enel στην Ινδία περιορίζονται στα 172 MW και η τελευταία προσφορά σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη εκτόξευση για τον ιταλικό όμιλο στην Ασία. Ωστόσο, η Enel έχει σημαντικές φιλοδοξίες για την αγορά της Ασίας, την Αυστραλία και το Βιετνάμ.

Παράλληλα, η Enel δεν αποκάλυψε την προσφορά τιμών για το εργοστάσιο, η οποία αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί στα τέλη του 2021 στο πλαίσιο συμφωνίας εφοδιασμού 25 ετών μετά από επένδυση 180 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Green Power, Antonio Cammisecra, δήλωσε: «Η Ινδία αντιπροσωπεύει μια σημαντική αγορά σε μια στρατηγικά γεωγραφική θέση για την εταιρείας μας. Είναι πλούσια σε ανανεώσιμους πόρους και ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ενεργειακή ζήτηση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης