Διεθνή

Τηλεδιάσκεψη Putin – Erdogan – Rouhani αύριο 1/7 για την κρίση στη Συρία

Τηλεδιάσκεψη Putin – Erdogan – Rouhani αύριο 1/7 για την κρίση στη Συρία
Διαδικτυακή σύνοδο δωρητών διοργανώνει ο ΟΗΕ για τη Συρία αναζητώντας 10 δισ. δολάρια
Τηλεδιάσκεψη για την κρίση στη Συρία θα έχουν αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου οι πρόεδροι της Ρωσίας, Vladimir Putin, της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan και του Ιράν, Hassan Rouhani, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Υπενθυμίζεται πως Ρωσία και Ιράν στηρίζουν τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας, Bashar al Assad ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αν και οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν δεσμευτεί στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της βίας και των συρράξεων.
Εν τω μεταξύ, σήμερα Τρίτη 30/6 θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή σύνοδος δωρητών για τη Συρία που διοργανώνει ο ΟΗΕ, ο οποίος αναζητά το ποσό των 10 δις δολαρίων σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει στην χώρα από τον 9ετή και πλέον εμφύλιο πόλεμο.
Στην ετήσια διάσκεψη δωρητών συμμετέχουν 60 κυβερνήσεις και μη κρατικές υπηρεσίες μέσω βίντεο, σε μια εκδήλωση την οποία φιλοξενεί η ΕΕ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19:00 ώρα Ελλάδας.
Ο ΟΗΕ, ο οποίος πέρυσι συγκέντρωσε 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη Συρία, έχει ανακοινώσει ότι φέτος χρειάζεται 3,8 δισεκ. δολάρια για την παροχή βοήθειας στο εσωτερικό της χώρας, όπου 11 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη, με 9,3 εκατομμύρια εξ αυτών να μην διαθέτουν επαρκή τροφή.
Ο οργανισμός ζητεί άλλα 6,04 δισεκ. δολάρια για να βοηθήσει τα 6,6 εκατομμύρια Σύρους που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης