Cubico: Ολοκλήρωση εξαγοράς αιολικού 21 MW από την Intracom Holdings

Cubico: Ολοκλήρωση εξαγοράς αιολικού 21 MW από την Intracom Holdings
Το βασικό τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 18,37 εκατ., ενώ προβλέπεται επιπλέον 1 εκατ. ευρώ σε περίπτωση επέκτασης κατά 12 MW της ισχύος του πάρκου
Την πώληση της θυγατρικής της K-WIND, στην Cubico Sustainable Investments (Cubico), κορυφαία εταιρία στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως, ανακοίνωσε η Intracom Holdings.

Με την πώληση, μεταβιβάσθηκε το 100% της K-WIND στις υποδειχθείσες για τον σκοπό αυτό από την Cubico εταιρίες Mount Kitheronas και 35Moront Corp, σύμφωνα με τις προβλέψεις της δεσμευτικής συμφωνίας αγοραπωλησίας μετοχών που είχε συναφθεί μεταξύ των δύο πλευρών, από τις αρχές Ιανουαρίου.

Το βασικό τίμημα της συναλλαγής, όπως έχει αυτό διαμορφωθεί με βάση τα προβλεπόμενα στην δεσμευτική συμφωνία, ανέρχεται σε 18,373 εκατ. ευρώ, από το οποίο 15,508 εκατ. καταβλήθηκαν κατά την ολοκλήρωσή της και 2,865 εκατ. θα καταβληθούν εντός τριετίας από την επέλευσή της.

Το βασικό τίμημα ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω μετά την ενδεχόμενη ικανοποίηση σχετικών συμβατικών όρων. Επίσης, προβλέπεται πρόσθετο (επιπλέον) τίμημα 1 εκατ. ευρώ, καταβλητέο σε περίπτωση ολοκλήρωσης της επέκτασης ισχύος κατά 12 MW του υφιστάμενου αιολικού πάρκου.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κλώνη, διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Intracom Holdings, πρόκειται για μια επιτυχημένη συναλλαγή με ένα διεθνή επενδυτικό όμιλο, η οποία επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την επιλογή και τη δυνατότητα του Ομίλου Intracom να συνεργάζεται με τις ηγέτιδες εταιρίες διεθνώς. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συνεργαστήκαμε με την Cubico και καταφέραμε, παρά τις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω COVID, να ολοκληρώσουμε τη συναλλαγή με επιτυχία. Η παρουσία στον κλάδο της Ενέργειας εξακολουθεί να αποτελεί στρατηγική επιλογή του Ομίλου και σκοπεύουμε να διερευνήσουμε τις δυνατότητες επανεπένδυσης στο χώρο», προσθέτει.

Εξαγορά τριών αιολικών πάρκων τον Ιούνιο

Πρόκειται για τη δεύτερη εξαγορά της Cubico στον κλάδο της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα, καθώς τον Ιούνιο προχώρησε στην απόκτηση της «ΑΙΟΛΙΚΗ ΖΑΡΑΚΑ ΡΑΧΗ ΓΚΙΩΝΗ Α.Ε» που έχει στην κατοχή της τρία εν λειτουργία αιολικά πάρκα στη Βοιωτία. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των έργων ανέρχεται σε 24,65 MW.

Η χρηματοδότηση της εν λόγω συναλλαγής, ύψους 24 εκατ. ευρώ, είχε πραγματοποιηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο επικεφαλής της Cubico, David Swindin, η εταιρεία διαβλέπει καλές ευκαιρίες για ανάπτυξη στην ελληνική αγορά και αναμένει να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της σημαντικά έργα. «Λόγω του ότι θέλουμε να είμαστε κοντά στα περιουσιακά μας στοιχεία, αποφασίσαμε να ανοίξουμε γραφείο στην Ελλάδα», είχε συμπληρώσει.

Κ.Δ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης