Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ποιες αμερικανικές μετοχές ανανεωσίμων πηγών υπόσχονται υψηλές αποδόσεις

Ποιες αμερικανικές μετοχές ανανεωσίμων πηγών υπόσχονται υψηλές αποδόσεις
Σε ΑΠΕ επενδύουν τώρα οι Πετρελαϊκές, σε ποιές μετοχές βρίσκονται οι προοπτικές
Από τις αρχές του 2020, η τιμή του πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) έχει υποχωρήσει πάνω από 40%, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και το πλήθος προσφοράς.
Χωρίς άμεση ανάπαυλα, έχουν γίνει επικίνδυνες οι επενδύσεις σε μετοχές πετρελαίου. Επιπλέον, κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου εξετάζουν το ενδεχόμενο επένδυσης σε επιχειρήσεις εκτός πετρελαίου, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για να ευθυγραμμίσουν τους στόχους με τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Εν τω μεταξύ, η δυναμικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξήθηκε από 414 gigawatts (GW) σε 1.650 GW από το 2010 έως το 2019, σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance.
Συνολικά, φαίνεται ότι οι προοπτικές για τη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι προς το παρόν φωτεινές.

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου οδηγούν στην ενεργειακή μετάβαση

Αρκετές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου θέτουν φιλόδοξους στόχους για τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
Ο βρετανικός ενεργειακός γίγαντας BP στοχεύει να γίνει εταιρεία καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050.
Ως αποτέλεσμα, τα επόμενα χρόνια, ο ολοκληρωμένος ενεργειακός φορέας σχεδιάζει να ενισχύσει τις επενδύσεις σε δραστηριότητες εκτός πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Royal Dutch Shell plc RDS.A είναι μια άλλη βασική εταιρεία ενέργειας που σχεδιάζει να γίνει εταιρεία μηδενικών εκπομπών έως το 2050.
Το σημαντικό είναι ότι η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει την εκπομπή του άνθρακα στα προϊόντα που θα πουλήσει κατά περίπου 30% έως το 2035.
Μέχρι το 2050, η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 65%.

Επιπλέον, η Eni S.p.A E, ανακοίνωσε πρόσφατα την αγορά τριών αιολικών έργων στην ξηρά στην Ιταλία.
Η εταιρεία αναμένει ότι τα τρία έργα θα παράγουν 35,2 μεγαβάτ (MW) σε μέγιστη ισχύ.
Η Eni προβλέπει επίσης ότι οι μονάδες - που θα κατασκευαστούν στο Comune di Laterza, στην περιοχή της Απουλίας - θα παράγουν περίπου 81 GWh κάθε χρόνο.
Έτσι, η ενεργειακή εταιρεία αναμένει ότι αυτά τα έργα αιολικής ενέργειας θα βοηθήσουν στην εξάλειψη εκπομπών 33.400 τόνων διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένει ότι η κατασκευή των εργοστασίων θα ξεκινήσει έως το τρίτο τρίμηνο του 2021.
Είναι σημαντικό, γιατί αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ενεργειακός γίγαντας θα παράγει ενέργεια από αιολικά έργα στην Ιταλία.
Με αυτήν την εξαγορά, η Eni έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη διαδικασία της απανθρακοποιήσης και εκτιμά ότι αυτό θα μειώσει τις καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 80% έως το 2050.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας

Με τις ενεργειακές μεταβάσεις, το 2020 οι ανανεώσιμες πηγές θα γίνουν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή παραγωγής ενέργειας, ανέφερε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Το 2020, το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξηθεί σε 21% από 17% το 2019.
Το μερίδιο θα αυξηθεί περαιτέρω στο 23% το 2021. Η ΕΙΑ προβλέπει ότι το μερίδιο του άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθεί σε 17% το 2020 από 24% το 2019.

Ως εκ τούτου, με την αυξανόμενη ζήτηση για καθαρότερη ενέργεια, θα υπάρξει περισσότερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Στην πραγματικότητα, η ΕΙΑ πιστεύει ότι θα υπάρξει περισσότερη προσθήκη στην ικανότητα παραγωγής ενέργειας από αιολικό και ηλιακό.
Το 2020, στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας θα προστεθούν 12,6 gigawatts νέας ηλιακής χωρητικότητας και 23,2 gigawatts αιολικής χωρητικότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΙΑ.

Μετοχές με προοπτική

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να βρίσκονται σε bearish περιοχή, και οι παραγωγοί αργού πετρελαίου προσπαθούν να επιβιώσουν.
Το μέλλον για όλες τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου έγκειται στην ανανεώσιμη ενέργεια, καθώς οι επενδυτές ασκούν πίεση στις εταιρείες για μείωση των καθαρών εκπομπών.

Συνολικά, φαίνεται να είναι μια κατάλληλη στιγμή για τους επενδυτές ενέργειας να εξετάσουν τις μετοχές από τη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Σύμφωνα με το Zacks Rank # 1 (Strong Buy) είναι σε καλή θέση για κέρδη

Canadian Solar Inc. Η CSIQ είναι από τις κορυφαίες εταιρείες ηλιακής ενέργειας στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 2001 στον Καναδά και είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους λύσεων ηλιακής ενέργειας και κατασκευάζει επίσης φωτοβολταϊκές μονάδες. Το 2020 και το 2021, είναι πιθανό να δει αύξηση κερδών 22,8% και 11,4%, αντίστοιχα.

First Solar, Inc. Η FSLR συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών που ασχολούνται με την παροχή φωτοβολταϊκών (PV) λύσεων ηλιακής ενέργειας σε όλο τον κόσμο.
Το 2020 και το 2021, η μετοχή # 2 είναι πιθανό να δει αύξηση κερδών 93,2% και 20,2%, αντίστοιχα.

Η Bloom Energy Corporation BE , παρέχει προσιτή και καθαρή ενέργεια σε πελάτες μεταξύ των οποίνω πολλές εταιρείες Fortune 100.
Στα επόμενα πέντε χρόνια, είναι πιθανό να δει αύξηση των κερδών κατά 25%, ξεπερνώντας το 13,1% του κλάδου.

Enphase Energy, Inc. Η ENPH συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους προμηθευτές ηλιακών μικρο-μετατροπέων στον κόσμο.
Είναι πιθανό να δει αύξηση κερδών 8,4% και 37,5% το 2020 και το 2021, αντίστοιχα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης