Τελευταία Νέα

Ορόσημο το 2019 για την αιολική ενέργεια των ΗΠΑ - Ποιοι αποκόμισαν τα περισσότερα οφέλη

Ορόσημο το 2019 για την αιολική ενέργεια των ΗΠΑ - Ποιοι αποκόμισαν τα περισσότερα οφέλη
Ο COVID-19 έχει διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού και επιβραδύνει την ανάπτυξη νέων έργων

Σημαντικό έτος εξελίχτηκε για την αιολική ενέργεια των ΗΠΑ το 2019, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας. Ειδικότερα, κατασκευάστηκαν 100 GW, που ήταν αρκετά για να παράσχουν ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 32 εκατομμύρια σπίτια.

Από το 2008 έως το 2019 η αιολική ενέργεια αποτελούσε το 30% των ΗΠΑ, καθιστώντας την κορυφαία πηγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Τα οφέλη που προσφέρει η εν λόγω μορφή ενέργειας είναι αξιοσημείωτα και ιδιαιτέρως ορατά στις αγροτικές περιοχές. Τα έργα δημιούργησαν νέα φορολογικά έσοδα, με εκτιμώμενα 912 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, οι γαιοκτήμονες που φιλοξενούσαν ανεμογεννήτριες, έλαβαν πληρωμές 706 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Στοιχείο αναμφισβήτητα σοβαρό και υπολογίσιμο σε σχέση πάντα με την αστάθεια που επικρατεί στις αγορές της γεωργίας.

Η βιομηχανία ήταν επίσης ένας οικονομικός μοχλός όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με περίπου 120.000 άτομα να απασχολούνται στον κλάδο το 2019. Παρά την ουσιαστική ανάπτυξη, εξακολουθούν να υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις για την πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού της αιολικής ενέργειας.

Ο COVID-19 έχει διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού και επιβραδύνει την ανάπτυξη νέων έργων και η τοποθέτηση των έργων αιολικής ενέργειας μπορεί συχνά να παρεμποδίζεται από υπερβολικά περιοριστικούς κανονισμούς.

Σε αυτό βέβαια το νέο δεδομένο, είναι απαραίτητο από τους ανθρώπους της αγοράς να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αναζητούν τις βέλτιστες πρακτικές που θα μετριάσουν τις επιπτώσεις αυτών των εξελίξεων. Παρά λοιπόν, αυτές τις προκλήσεις η έκθεση επισημαίνει ότι η βιομηχανία των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλό δρόμο για να συνεχίσει να δημιουργεί νέες οικονομικές ευκαιρίες για την αγροτική Αμερική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης