Η Wells Fargo υπογράφει πολυετή συμβόλαια με τη Shell για καθαρή ενέργεια

Η Wells Fargo υπογράφει πολυετή συμβόλαια με τη Shell για καθαρή ενέργεια
Οι συμφωνίες θα περιλάμβαναν την ανάπτυξη νέων ηλιακών εγκαταστάσεων
Η αμερικανική Wells Fargo ανακοίνωσε την Τετάρτη 24/6/2020 ότι υπέγραψε πολυετείς συμβάσεις αγοράς για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τις μονάδες της Royal Dutch Shell, καθώς προχωρεί προς τους στόχους της για καθαρή ενέργεια.

Οι συμφωνίες θα περιλάμβαναν την ανάπτυξη νέων ηλιακών εγκαταστάσεων σε πολλές κομητείες, ανέφερε η Wells Fargo σε ανακοίνωση.

Η Wells Fargo δεν αποκάλυψε το μέγεθος της επένδυσής της, αλλά ανέφερε ότι θα είναι σε θέση να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες περίπου 1.200 ακινήτων στην Καλιφόρνια και στις πολιτείες του Ατλαντικού.

Πολλές εταιρείες έχουν δεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσουν πράσινα έργα και δεσμεύθηκαν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, ενώ ορισμένες τράπεζες δήλωσαν ότι θα μειώσουν την έκθεση σε χρηματοδότηση ορυκτών καυσίμων.

Η Wells Fargo πληροί όλες τις ετήσιες παγκόσμιες απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2017 και τώρα εργάζεται για τη σύναψη μακροπρόθεσμων συμβάσεων και την αύξηση της παραγωγής ενέργειας από επιτόπιες ανανεώσιμες πηγές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης