Ενέργεια

ZVEI: Η ανάπτυξη της γερμανικής αγοράς μπαταριών στηρίχθηκε στην ζήτηση ιόντων λιθίου

ZVEI: Η ανάπτυξη της γερμανικής αγοράς μπαταριών στηρίχθηκε στην ζήτηση ιόντων λιθίου
Η συνολική αγορά μπαταριών αυξήθηκε κατά 17% στα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019
Η γερμανική βιομηχανία ηλεκτρονικών είδε ισχυρή αύξηση στην αγορά μπαταριών πέρυσι, λόγω της ζήτησης μπαταριών ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στις μεταφορές, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 23/6/2020.

«Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι η βασική τεχνολογία για την κυκλοφορία στην αγορά της ηλεκτρικής κινητικότητας», επεσήμανε η βιομηχανική ένωση ZVEI, προσθέτοντας ότι ο κύκλος εργασιών σε αυτόν τον τομέα έχει αυξηθεί οκτώ φορές από το 2013.

Η συνολική αγορά μπαταριών αυξήθηκε κατά 17% στα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019, με τον τομέα ιόντων λιθίου να αυξάνεται κατά 21% στα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χρησιμοποιούνται επίσης σε ιατρικό εξοπλισμό, smartphone, ηλεκτρικά εργαλεία και ηλεκτρικά ποδήλατα.

Η συνολική αγορά διατηρήθηκε δυναμική τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αλλά λόγω της κρίσης του κορανοϊού, δήλωσε η επικεφαλής της μονάδας μπαταριών της ZVEI, Christian Eckert,
Ήταν πολύ νωρίς για να δοκιμάσει και να προβλέψει τις αναμενόμενες επιχειρήσεις το 2020, πρόσθεσε.

Η ZVEI ανέφερε ότι τα περισσότερα κύτταρα ιόντων λιθίου εισήχθησαν από την Ασία για να μετατραπούν σε τελικά προϊόντα μπαταρίας στη Γερμανία, η οποία επιδιώκει τώρα να δημιουργήσει μια πιο ολοκληρωμένη εγχώρια αλυσίδα παραγωγής.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει αυτόν τον στόχο και ιδιωτικές εταιρείες όπως ο Όμιλος PSA έχουν σχέδια για οικιακές εγκαταστάσεις.

Η ζήτηση για μπαταρίες μολύβδου οξέος μειώθηκε κατά 14% στα 940 εκατομμύρια το 2019, σημείωσε η ZVEI, προσθέτοντας ότι αυτό επιδεινώθηκε από μια αδύναμη αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία τις χρησιμοποιεί για παράδειγμα στην προμήθεια συστημάτων επί του οχήματος.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ζήτηση για αυτές τις μπαταρίες σε ιατρική περίθαλψη έκτακτης ανάγκης και κέντρα δεδομένων θα πρέπει να είναι υποστηρικτική, επεσήμανε η ZVEI.
Ο κύκλος εργασιών σε άλλα τμήματα, που αποτελείται από μπαταρίες ψευδάργυρου, μπαταρίες λιθίου και μπαταρίες νικελίου-καδμίου, μαζί, αυξήθηκε κατά 40% σε 1,7 δισεκατομμύρια.
Οι μπαταρίες ψευδαργύρου χρησιμοποιούνται σε ακουστικά βαρηκοΐας και άλλες από σιδηροδρομικούς φορείς.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης