Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βραζιλία: Μείωση στην παραγωγή αλουμίνας της Hydro – Kατέρρευσαν οι πύργοι μεταφοράς ενέργειας

Βραζιλία: Μείωση στην παραγωγή αλουμίνας της Hydro – Kατέρρευσαν οι πύργοι μεταφοράς ενέργειας
Κατέρρευσαν τρεις πύργοι μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο ορυχείο βωξίτη Paragominas
Η Norsk Hydro θα μειώσει την παραγωγή αλουμίνας στο εργοστάσιό της Alunorte στη Βραζιλία μετά από διακοπή ρεύματος που συνέβη όταν κατέρρευσαν τρεις πύργοι μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο ορυχείο βωξίτη Paragominas, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα 22/6/2020.

Σύμφωνα με το Reuters τα αρχικά ευρήματα της αστυνομίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ορισμένα στοιχεία είχαν αφαιρεθεί από τους πύργους, αλλά ήταν πολύ νωρίς για να πει εάν οι δομές είχαν υποστεί σαμποτάζ, δήλωσε εκπρόσωπος της Hydro.
Η αλουμίνα, η οποία αποστάζεται από βωξίτη, χρησιμοποιείται για την παραγωγή αλουμινίου.

Η επισκευή του τροφοδοτικού θα διαρκέσει δύο έως τρεις εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της οποίας το εργοστάσιο Alunorte θα λειτουργεί στο 50-70% της πλήρους χωρητικότητας, ανακοίνωσε η Hydro.
Η εταιρεία δεν αναμένει σημαντική επίδραση στους πελάτες της από τη διακοπή ρεύματος, πρόσθεσε.

Το ορυχείο Paragominas, που βρίσκεται στη βόρεια Βραζιλιάνικη πολιτεία Para, παραδίδει βωξίτη στο διυλιστήριο Alunorte alumina στη Barcarena μέσω ενός αγωγού 244 km (152 miles).
Η Alunorte με τη σειρά της προμηθεύει αλουμίνα στο κοντινό εργοστάσιο αλουμινίου Albras, καθώς και σε άλλες εγκαταστάσεις μετάλλων σε όλο τον κόσμο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης