Διεθνή

ΠΟΥ: Επιστημονική επιτυχία η χρήση φαρμάκου της οικογένειας στεροειδών κατά του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Επιστημονική επιτυχία η χρήση φαρμάκου της οικογένειας στεροειδών κατά του κορωνοϊού
Βρετανοί ερευνητές ανακοίνωσαν πως το φάρμακο αυτό μειώνει σημαντικά τη θνητότητα ανάμεσα στους βαριά ασθενείς με κορωνοϊό
Για επιστημονική επιτυχία έκανε λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφερόμενος στην ανακοίνωση Βρετανών ερευνητών, σύμφωνα με την οποία ένα φάρμακο της οικογένειας των στεροειδών μειώνει σημαντικά τη θνητότητα μεταξύ των ασθενών με τις πιο βαριές μορφές του κορωνοϊού.
«Αυτή είναι η πρώτη θεραπεία που αποδεδειγμένα μειώνει τη θνητότητα ασθενών με COVID-19 που χρειάζονται οξυγόνο ή μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.
Αυτή είναι σπουδαία είδηση και συγχαίρω την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τα πολλά νοσοκομεία και τους ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο που συνέβαλαν σε αυτή την επιστημονική επιτυχία, η οποία θα μπορούσε να σώσει ζωές» υποστήριξε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreysus.
Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν πως το στεροειδές δεξαμεθαζόνη μειώνει κατά το ένα τρίτο τη θνητότητα μεταξύ των ασθενών που βρίσκονται σε πιο βαριά κατάσταση.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτούς, «ο ένας θάνατος στους οκτώ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί μεταξύ των ασθενών που διασωληνώνονται σε μηχανήματα τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής» με τη χρήση της δεξαμεθαζόνης.
Η δεξαμεθαζόνη, συνθετικό γλυκοκορτικοειδές, χρησιμοποιείται σε αρκετές περιπτώσεις εξαιτίας της ισχυρής αντιφλεγμονώδους δράσης της.
«Οι ερευνητές μοιράστηκαν τις πρώτες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της δοκιμής με τον ΠΟΥ και περιμένουμε με ανυπομονησία την πλήρη ανάλυση των δεδομένων τις επόμενες ημέρες» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΠΟΥ, τονίζοντας πως θα προχωρήσει σε μια «μετα-ανάλυση» για την πλήρη κατανόηση της χρήσης αυτού του στεροειδούς και ότι θα ανανεώσει τις οδηγίες του ώστε να «αντανακλούν το πώς και το πότε πρέπει να χρησιμοποιείται το φάρμακο αυτό» για την αντιμετώπιση της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης