Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΗΑΕ: Οι περικοπές παραγωγής θα οδηγήσουν τις τιμές του πετρελαίου σε «κανονικά» επίπεδα

ΗΑΕ: Οι περικοπές παραγωγής θα οδηγήσουν τις τιμές του πετρελαίου σε «κανονικά» επίπεδα
Ο υπουργός ενέργειας των ΗΑΕ δεν διευκρίνισε τι συνιστά «κανονική» τιμή του πετρελαίου, αλλά οι τιμές του Brent ήταν στα 64 $ ανά βαρέλι το 2019
Οι συνεχιζόμενες περικοπές παραγωγής ρεκόρ από τον OPEC + αναμένεται να οδηγήσουν σύντομα τις τιμές του πετρελαίου σε «κανονικά» επίπεδα, δήλωσε σε συνέντευξη ο Suhail Al Mazrouei, υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Ο Al Mazrouei δεν διευκρίνισε τι συνιστά «κανονική» τιμή του πετρελαίου, αλλά όπως σημειώνει το Bloomberg, οι τιμές του Brent ήταν κατά μέσο όρο 64 $ ανά βαρέλι το 2019.

Αυτό ήταν ένα πολύ πιο άνετο επίπεδο για τους παραγωγούς πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο και τις ΗΠΑ, σε σύγκριση με την τιμή κάτω των 20 $ το βαρέλι που έφτασε το Brent τον Απρίλιο, όταν το αμερικανικό WTI έκλεισε σε αρνητικά επίπεδο στο -37 $ το βαρέλι.
Από τον Απρίλιο, οι τιμές του πετρελαίου διπλασιάστηκαν, με το Brent να διαπραγματεύεται στα 40 $ την Τρίτη.

Τον Απρίλιο, το πετρέλαιο στα 40 δολάρια το βαρέλι έμοιαζε με «όνειρο», δήλωσε ο Al Mazrouei υπουργός Ενέργειας ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του ΟΠΕΚ και τα πιο ισχυρά μέλη, τα ΗΑΕ, σε τηλεδιάσκεψη με το Συμβούλιο Ατλαντικού.

«Αν δεν έχουμε ένα δεύτερο κύμα, νομίζω ότι θα έχουμε ανάκαμψη με ρυθμό που να επαρκεί για την περικοπή που έχουμε κάνει ως OPEC +, υπό την προϋπόθεση ότι άλλοι παραγωγοί δεν βιάζονται και έχουμε υπερπαραγωγή», δήλωσε ο Al Mazrouei.

Σχολιάζοντας την ασταθή συμμόρφωση με τις περικοπές του Μαΐου και την παράταση των περικοπών ρεκόρ έως τα τέλη Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση ότι οι καθυστερήσεις αντισταθμίζουν τη χαλαρή συμμόρφωση τον Μάιο και τον Ιούνιο, ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ δήλωσε:

«Σε προηγούμενες συμφωνίες είχαμε εξαπατήσεις από χώρες επειδή δεν υπήρχε κανόνας. Τώρα υπάρχει ένας κανόνας, οπότε οι χώρες έρχονται και δηλώνουν τις δεσμεύσεις τους. "

Μια επιτροπή παρακολούθησης του ΟΠΕΚ + συνεδριάζει σε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη για να συζητήσει τις συνεχιζόμενες περικοπές παραγωγής ρεκόρ για να δει πώς κινούνται οι καθυστερήσεις σε συμμόρφωση με την αντιστάθμιση των ποσοστώσεων παραβίασης.
Η Μικτή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης (JMMC), ωστόσο, δεν θα λάβει αποφάσεις σχετικά με τη συλλογική περικοπή που επεκτάθηκε μέχρι τα τέλη Ιουλίου - έχει μόνο τη δυνατότητα να προτείνει ένα σχέδιο δράσης.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης