Περιβάλλον

Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση κάδων ειδικής ανακύκλωσης στους Δήμους Κορυδαλλού, Αγ. Βαρβάρας και Χαϊδαρίου

Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση κάδων ειδικής ανακύκλωσης στους Δήμους Κορυδαλλού, Αγ. Βαρβάρας και Χαϊδαρίου
Oι εσωτερικοί κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν, κατά προτεραιότητα, σε δημοτικά και δημόσια κτίρια των περιοχών, καθώς και στα σχολεία
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται από την Περιφέρεια Αττικής η διανομή εξοπλισμού καθαριότητας και κάδων συλλογής οργανικών αποβλήτων και χωριστών υλικών, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική.
Σήμερα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, Α. Λεωτσάκο και τον αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Β. Κόκκαλη, παρέδωσε 3 ειδικά απορριμματοφόρα συλλογής καφέ κάδων, 135 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και 140 κάδους εσωτερικού χώρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, στους δημάρχους Κορυδαλλού, Ν. Χουρσαλά, Αγίας Βαρβάρας, Λ. Μίχο και Χαϊδαρίου, Β. Τηνιακό.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της περιφέρειας και των δήμων, οι εσωτερικοί κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν, κατά προτεραιότητα, σε δημοτικά και δημόσια κτίρια των περιοχών, καθώς και στα σχολεία.
Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των δήμων στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η περιφέρεια και επισήμανε ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει η Αττική σε μία νέα “ πράσινη” εποχή, είναι να αλλάξει ο τρόπος που διαχειριζόμαστε ζητήματα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, «είναι ανάγκη να βάλουμε στο επίκεντρο την ανακύκλωση». Υπογράμμισε ότι η περιφέρεια «είναι αποφασισμένη να δώσει οριστική και βιώσιμη λύση στο ζήτημα. Γεγονός που θα επιτευχθεί όταν η ανακύκλωση γίνει τρόπος ζωής και όλοι οι πολίτες χρησιμοποιούν τους καφέ κάδους για βιοαπόβλητα τα οποία μετατρέπονται σε λίπασμα και τους κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης για επαναχρησιμοποίηση υλικών όπως χαρτί, πλαστικό, γυαλί και μέταλλο. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα να περάσουμε σε μία νέα εποχή».
Οι δήμαρχοι Ν. Χουρσαλάς, Λ. Μίχος και Β. Τηνιακός, αφού ευχαρίστησαν για την εξασφάλιση εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων, σημείωσαν ότι η ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας, τόσο σε ζητήματα ανακύκλωσης, όσο και στην υλοποίηση έργων υποδομής, συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και οδηγεί σε μια νέα εποχή που οι δύο βαθμοί συνεργάζονται στενά για το καλό των πολιτών. Ανέφεραν ότι ο νέος εξοπλισμός θα συμβάλει καθοριστικά στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στη Φυλή και διατύπωσαν την ανάγκη να ενισχυθεί περισσότερο, ώστε να είναι ευκολότερη η πρόσβαση όλων των πολιτών στους κάδους ανακύκλωσης και συλλογής βιοαποβλήτων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης