«Επανάσταση» στις ΑΠΕ υπόσχεται ο νέος συνασπισμός της Ιρλανδίας

«Επανάσταση» στις ΑΠΕ υπόσχεται ο νέος συνασπισμός της Ιρλανδίας
Οι δεσμεύσεις στα υπεράκτια της Ιρλανδίας είναι της τάξεως των 5 GW έως το 2030, σε σύγκριση με τον τρέχοντα στόχο των 3,5 GW

Τα τρία κόμματα που πρόκειται να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση της Ιρλανδίας έχουν υποσχεθεί μια «επανάσταση» στις ανανεώσιμες πηγές και θα συμπεριλάβουν ετήσιες δημοπρασίες χωρητικότητας και έναν ενισχυμένο στόχο 5 GW στα υπεράκτια αιολικά.
Οι Fianna Fail, Fine Gael και το Πράσινο Κόμμα δημοσίευσαν μια συμφωνία συνασπισμού που δεσμεύει το κράτος για «ταχεία απανθρακιοποίηση» του ενεργειακού τομέα.
Ειδικότερα, τα κόμματα θα επιδιώξουν να προέρχεται από ΑΠΕ το 70% της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030. Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν διάφορες δημοπρασίες για έργα στην ξηρά και τη θάλασσα.
Οι δεσμεύσεις στα υπεράκτια είναι της τάξεως των 5 GW έως το 2030, σε σύγκριση με τον τρέχοντα στόχο των 3,5 GW.
«Θα εκπονήσουμε επίσης ένα πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα καθορίζει πώς θα εκμεταλλευτούμε το τεράστιο δυναμικό της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Αυτό το σχέδιο θα καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο η Ιρλανδία μπορεί να καταστεί σημαντικός συντελεστής στην παραγωγή και τη μεταφορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πρόκειται για  δυναμικό τουλάχιστον 30 GW υπεράκτιας πλωτής αιολικής ενέργειας στα βαθύτερα νερά μας στον Ατλαντικό» είπαν μεταξύ άλλων.
Τέλος, τα τρία κόμματα πρέπει τώρα να εξασφαλίσουν την υποστήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων τους τις επόμενες ημέρες για να σφραγίσουν τον συνασπισμό και να σχηματίσουν τη διοίκηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης