Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επένδυση 80 εκατ. ευρώ της Repsol σε δύο νέες μονάδες πράσινου υδρογόνου στην Ισπανία

Επένδυση 80 εκατ. ευρώ της Repsol σε δύο νέες μονάδες πράσινου υδρογόνου στην Ισπανία
Η Repsol πρόκειται να κατασκευάσει μια μονάδα που θα είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως μονάδες καυσίμου με καθαρές εκπομπές

Επένδυση ύψους 80 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει η Repsol για τις ανάγκες της κατασκευής δύο νέων μονάδων στην Ισπανία, έτσι ώστε να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα που εκλύει από τις δραστηριότητές της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η βάση της νέας επένδυσης είναι πράσινο υδρογόνο που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Repsol πρόκειται να κατασκευάσει μια μονάδα που θα είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως μονάδες καυσίμου με καθαρές εκπομπές, στηριζόμενη σε πράσινο υδρογόνο που θα παράγεται από ΑΠΕ και διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο θα προέρχεται από το διυλιστήριο Petronor στη Βόρεια Ισπανία, όπου η Repsol κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Η δεύτερη μονάδα θα καταναλώνει αέριο παραγόμενο από τα αστικά απόβλητα, αντικαθιστώντας έτσι ορισμένα από τα παραδοσιακά καύσιμα που χρησιμοποιεί το διυλιστήριο Petronor, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Josu Jon Imaz, κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Repsol, Josu Jon Imaz, δήλωσε: «Η Ισπανία πρέπει να βασίσει τη στρατηγική της για τον άνθρακα στις τεχνολογικές και βιομηχανικές της δυνατότητες. Η παραγωγή πράσινου υδρογόνου σε συνδυασμό με τη δέσμευση και τη χρήση CO2 για την παραγωγή καθαρών καυσίμων μηδενικών εκπομπών είναι μέρος της βιομηχανικής στρατηγικής για την απαλλαγή από τον άνθρακα της Repsol».

Τέλος, ο πρόεδρος της Petronor Emiliano, Lopez Atxurra είπε: «Το έργο ενοποιεί τρία σημαντικά χαρακτηριστικά στην τρέχουσα κατάσταση: Τη δέσμευση για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και την τεχνολογική ουδετερότητα ως μοχλός, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία και τη τεχνολογία σε σχέση με την ενεργειακή μετάβαση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης