Καθεστώς διμερών συμβολαίων για 10 έτη ανάμεσα σε Acciona και Telefonica SA

Καθεστώς διμερών συμβολαίων για 10 έτη ανάμεσα σε Acciona και Telefonica SA
H Telefonica θα λαμβάνει ετήσια παροχή 100 GWh για να τροφοδοτήσει τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας δεδομένων, τα γραφεία και τα κέντρα εργασίας της στην Ισπανία

Ο ισπανικός όμιλος Acciona SA έχει εξασφαλίσει μια δεκαετή συμφωνία αγοράς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (PPA) με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telefonica SA.
Σύμφωνα με τους όρους του PPA, η Telefonica θα λαμβάνει ετήσια παροχή 100 GWh για να τροφοδοτήσει τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας δεδομένων, τα γραφεία και τα κέντρα εργασίας της στην Ισπανία
Από την πλευρά της, η Acciona θα υποστηρίξει τη σύμβαση με το χαρτοφυλάκιό της, των 5.700 MW στην Ισπανία από τον Ιούλιο του 2020 όταν τεθεί σε ισχύ το PPA.
Η παρεχόμενη ισχύς θα πιστοποιηθεί ως 100% ανανεώσιμη από τις ισπανικές αγορές και τη ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού CNMC. Επιπλέον, η Telefonica θα έχει άμεση πρόσβαση στην πλατφόρμα GREENCHAIN με βάση το blockchain της Acciona, η οποία εντοπίζει την προέλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε πραγματικό χρόνο, δήλωσε η Acciona.

Το μοντέλο των PPA

Oι προμηθευτές ενέργειας εκπροσωπούνται ενιαία στη διαδικασία και αγοράζουν ενέργεια για μεγάλη χρονική περίοδο από τους επιμέρους παραγωγούς ΑΠΕ, οι οποίοι τους κάνουν προσφορά.
Αυτού του τύπου οι  δημοπρασίες, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν "ανταγωνιστή" του συστήματος αποζημίωσης των μονάδων ΑΠΕ μέσω εγγυημένων τιμών, μοιάζουν αρκετά στο μαθηματικό τους μοντέλο με τις διασυνοριακές δημοπρασίες που πραγματοποιούνται για την αγοραπωλησία ηλεκτρισμού ανάμεσα στη χώρα μας και τους γείτονές της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης