Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Διευρύνονται οι απώλειες στις τιμές πετρελαίου - Στα 34,45 δολ. ανά βαρέλι το crude (-4,9%)

Διευρύνονται οι απώλειες στις τιμές πετρελαίου - Στα 34,45 δολ. ανά βαρέλι το crude (-4,9%)
Η νέα αύξηση των κρουσμάτων στις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως έχει προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές

Διευρύνονται οι απώλειες του πετρελαίου στη σημερινή συνεδρίαση, δεδομένης της έντονης ανησυχίας για δεύτερο γύρω κρουσμάτων κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ειδικότερα, το  προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -3,59 με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 37,34 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει πτώσης της τάξεως του -4,9% στα 34,45 δολ. ανά βαρέλι.

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων στις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως έχει προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές ότι η εύθραυστη ζήτηση πετρελαίου θα υποχωρήσει ξανά κατά το επόμενο διάστημα, εντείνοντας το πρόβλημα της υπερπροσφοράς.
Παράλληλα, η ING αναφέρθηκε σε μια «μακρά διαδικασία» για την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου. «Ίσως διαρκέσει περισσότερο από ότι είχε προβλεφθεί αρχικώς» συμπλήρωσε.
Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο, αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, αλλά η άνοδος ήταν μικρότερη από το αναμενόμενο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αγωνίζεται να επιστρέψει στην πορεία της μετά τους περιορισμούς του κορονοϊού.
Αργότερα εντός της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής του OPEC+ προκειμένου να συζητήσει την πορεία της συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή, καθώς και την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης