Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αύξηση έως και 8% αναμένει στα κέρδη της φέτος η Italgas - Η ψηφιοποίηση περιόρισε τον αντίκτυπο της πανδημίας

Αύξηση έως και 8% αναμένει στα κέρδη της φέτος η Italgas - Η ψηφιοποίηση περιόρισε τον αντίκτυπο της πανδημίας
Η ιταλική εταιρεία αναμένει τα κέρδη φέτος να κυμαίνονται από 960-980 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις πάνω από 1,3 δισ. ευρώ
Ο μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου της Ιταλίας, Italgas, ανακοίνωσε την Πέμπτη 11/6/2020 ότι τα κέρδη θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 8% φέτος, καθώς η προσπάθεια ψηφιοποίησης βελτιώνει την αποδοτικότητα και μετριάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Η Ιταλία ήταν μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από το COVID-19 και υπήρχε κάποια ανησυχία σχετικά με τους κινδύνους για βασικές ενεργειακές εγκαταστάσεις σε περίπτωση που η κρίση συνεχιστεί.
«Η ψηφιακή μας νέα τεχνολογία ήταν εξαιρετικά χρήσιμη ... δουλεύουμε πολύ καλά, χωρίς προβλήματα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Paolo Gallo σε τηλεφωνική συνομιλία με αναλυτές.

Όπως και άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, η Italgas έχει αυξήσει τις δαπάνες σε ψηφιακά δίκτυα για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά τα δίκτυά της και προσφέρει υπηρεσίες στους πελάτες, όπως απομακρυσμένες μετρήσεις μετρητών αερίου και εντοπισμός διαρροών αερίου.

Ο κρατικός όμιλος ανακοίνωσε ότι αναμένει τα βασικά κέρδη του φέτος να κυμαίνονται από 960-980 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με 907,5 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις θα ήταν πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ από 1,225 δισεκατομμύρια ευρώ .
Πέρυσι, η Italgas ολοκλήρωσε την εξαγορά της περιφερειακής εταιρείας Toscana Energia, η οποία το 2018 είχε πωλήσεις 148 εκατομμυρίων ευρώ και κέρδη 104 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ο ισολογισμός μας είναι σταθερός και δεν υπήρξε καμία επιδείνωση όσον αφορά την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές», δήλωσε ο Gallo.
Οι επενδύσεις φέτος θα είναι μικρότερες από το αναμενόμενο λόγω των δύο μηνών lockdown στην Ιταλία, αλλά οι δαπάνες θα είναι σημαντικά υψηλότερες το 2021 καθώς ο όμιλος αναπτύσσει νέα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία.

Η Italgas, η οποία διαχειρίζεται 66.000 χιλιόμετρα ρυθμιζόμενων εγχώριων αγωγών φυσικού αερίου, επικεντρώνεται κυρίως στην Ιταλία όπου επιθυμεί να αναπτυχθεί με την απόκτηση μικρότερων αντιπάλων ή κερδίζοντας προσφορές διανομής φυσικού αερίου.

Η εταιρεία συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στη shortlist για την αγορά του ελληνικού δικτύου διανομής φυσικού αερίου ΔΕΠΑ. Ο Gallo είπε ότι αναμένει να ανακοινωθεί ο νικητής μέχρι το τέλος του έτους.
Οι μετοχές της Italgas έκλεισαν με απώλειες 1,7% ενώ ο ευρωπαϊκός δείκτης κοινής ωφέλειας υποχώρησε 3,2%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης