Πετρέλαιο

Πιέσεις στις τιμές πετρελαίου λόγω των αυξημένων αποθεμάτων των ΗΠΑ - Στα 38,15 δολ/βαρέλι το crude (- 3,66%)

Πιέσεις στις τιμές πετρελαίου λόγω των αυξημένων αποθεμάτων των ΗΠΑ - Στα 38,15 δολ/βαρέλι το crude (- 3,66%)
H Goldman Sachs αναμένει ότι εντός του 2020 η ανάκαμψη της ζήτησης για πετρέλαιο δεν θα είναι τέτοια που να επιτρέπει σημαντική αύξηση των τιμών μαύρου χρυσού

Υποχώρηση σημειώνουν οι τιμές πετρελαίου, καθώς η άνοδος των αποθεμάτων για το αμερικανικό αργό έχει μετριάσει σημαντικά τις προσδοκίες των επενδυτών για ταχεία εξισορρόπηση της αγοράς.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -3,47% στα 40,28 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του 3,66%, στα 38,15 δολ. ανά βαρέλι.
«Η επιστροφή στα επίπεδα προ Covid θα χρειαστεί χρόνο», πρόσθεσε η Commonwealth Bank, επισημαίνοντας ότι «το κλειδί για τις αγορές ώστε να αισθανθούν ότι τα χειρότερα τελείωσαν είναι η αύξηση των αποθεμάτων να κορυφωθεί παγκοσμίως και αυτό παρακολουθούν με προσοχή».
Η Goldman Sachs αναμένει ότι εντός του 2020 η ανάκαμψη της ζήτησης για πετρέλαιο δεν θα είναι τέτοια που να επιτρέπει σημαντική αύξηση των τιμών μαύρου χρυσού.
Παράλληλα εκτιμά ότι οι προμήθειες τόσο από τα σχιστολιθικά πεδία των ΗΠΑ όσο και από τη Λιβύη θα αυξηθούν, ασκώντας επιπλέον πιέσεις στις τιμές.
Στο περιβάλλον αυτό, οι πετρελαϊκές εταιρείες είναι αντιμέτωπες με σημαντικές προκλήσεις, και μάλιστα η BP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας. Ο Bernard Looney, CEO της BP, απέδωσε την απόφαση του πετρελαϊκού κολοσσού στις πολύ χαμηλές τιμές του μαύρου χρυσού από τις αρχές Μαρτίου, οπότε και ξεκίνησαν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα η οικονομική πορεία της εταιρείας να κινείται στο «κόκκινο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης