Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου Κιλελέρ για τον μηδενισμό του ενεργειακού του αποτυπώματος

Στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου Κιλελέρ για τον μηδενισμό του ενεργειακού του αποτυπώματος
Άμεση ίδρυση ενεργειακών κοινοτήτων από τον Δήμο, με στόχο μεταξύ άλλων τη δωρεάν παροχή ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θανάση Νασιακόπουλου και σε συνέχεια της ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, φορέων και κατοίκων του Δήμου Κιλελέρ που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο σχετικά με την πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και εξοικονόμηση πόρων, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες νέα συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο της Νίκαιας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ – δικηγόρος Αχιλλέας Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλέκος Χονδρονάσιος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και εκπρόσωποι της εταιρείας ENERGY PROFIT, στην οποία έχει ανατεθεί η αποτύπωση της ενεργειακής κατανάλωσης και η κατάθεση προτάσεων έργων και δράσεων εξοικονόμησης και αυτοπαραγωγής μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) του Δήμου Κιλελέρ.

Εξοικονόμηση και αυτοπαραγωγή μέσω ΑΠΕ

Κύρια θέματα της συνάντησης ήταν αρχικά η έκθεση των προτεινόμενων έργων και δράσεων εξοικονόμησης και αυτοπαραγωγής μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη συνέχεια η κατάθεση του στρατηγικού σχεδιασμού για το μηδενισμό του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου, στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται χρηματοδοτικά εργαλεία και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προτεινόμενων έργων και δράσεων. Εκτιμάται ότι μέσω της μείωσης του ενεργειακού κόστους των Δημοτικών εγκαταστάσεων δύναται και να εξοικονομηθούν χρήματα προς όφελος των δημοτών, αλλά και να προωθηθούν ενέργειες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκε επίσης από τους εκπροσώπους της εταιρείας και η διαδικασία ίδρυσης Ενεργειακών Κοινοτήτων, ενώ διευκρινίστηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία τους. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τη Νομική Συμβούλου του Δήμου Κιλελέρ να οριστικοποιήσει τα καταστατικά λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων προκειμένου να ληφθεί, μέχρι το τέλος του μήνα, απόφαση από τα συλλογικά όργανα του Δήμου και να προχωρήσει άμεσα η ίδρυσή τους. Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των Ενεργειακών Κοινοτήτων θα φέρει θετικά αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι μία από τις δυνατότητες που παρέχει η λειτουργία τους είναι η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, μέσω της δωρεάν παροχής ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης