Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Α.Σιάμισιης: Επέκταση των δραστηριοτήτων των ΕΛΠΕ στην ηλεκτροκίνηση

Α.Σιάμισιης: Επέκταση των δραστηριοτήτων των ΕΛΠΕ στην ηλεκτροκίνηση
Πολύ σύντομα θα λειτουργήσει ειδική επιχειρησιακή μονάδα για την ηλεκτροκίνηση, όπως ανακοίνωσε χθες στο Οικονομικό Forum των Δελφών ο CEO των Ελληνικών Πετρελαίων
Την πρόθεση των Ελληνικών Πετρελαίων να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης, μιλώντας στο Οικονομικό Forum των Δελφών.

Όπως είπε ο κ. Σιάμισιης πολύ σύντομα θα λειτουργήσει ειδική επιχειρησιακή μονάδα εντός του ομίλου προκειμένου να οργανώσει τη δραστηριοποίηση και στην ηλεκτροκίνηση. Ωστόσο, δεν προχώρησε στην αποκάλυψη περισσότερων λεπτομερειών για τα σχέδια του ομίλου, σημειώνοντας ότι θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις εντός των προσεχών λίγων εβδομάδων.

Όπως είναι γνωστό τα ΕΛΠΕ διαθέτουν εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων υγρών καυσίμων με τα σήματα της ΕΚΟ και της BP στα οποία θα μπορούσαν να αναπτύξουν δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Νέες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά

Αναφερόμενος στον ενεργειακό μετασχηματισμό που συντελείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και προωθείται στη χώρα μας με στόχο τον εξηλεκτρισμό και την εξοικονόμηση ενέργειας, ο κ. Σιάμισιης σημείωσε ότι είναι δύσκολο για τον διευθύνοντα σύμβουλο ενός ενεργειακού ομίλου να μιλάει για εξοικονόμηση αφού αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει μείωση της κατανάλωσης άρα και του κύκλου εργασιών του.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι τα ΕΛΠΕ που είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στη χώρα, επενδύουν στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας τους, ενώ παράλληλα στρέφουν το ενδιαφέρον τους και προς τις ΑΠΕ.

Υπενθύμισε ότι ο όμιλος προωθεί τη δημιουργία ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη Δυτική Μακεδονία, ενώ πρόσθεσε ότι τους επόμενους μήνες θα ανακοινωθούν και νέες σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη ανάλογων φωτοβολταϊκών έργων.

«Παράλληλα», κατέληξε ο κ. Σιάμισης, «επενδύουμε στη βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις όσον αφορά τον ενεργειακό μετασχηματισμό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης