Σε αναζήτηση αγοραστών για το ενεργειακό της χαρτοφυλάκιο στη Βραζιλία βρίσκεται η Shell

Σε αναζήτηση αγοραστών για το ενεργειακό της χαρτοφυλάκιο στη Βραζιλία βρίσκεται η Shell
Η εταιρεία θα διοχετεύει 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στο ενεργειακό της τμήμα και θα κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα στις ΑΠΕ.

Αγοραστές για την ενέργεια που θα παράγεται σε ηλιακό πάρκο στη Βραζιλία, αναζητά η Shell, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
«Την τελευταία διετία έχουμε επικεντρωθεί κυρίως στη δημιουργία του χαρτοφυλακίου μας. Τώρα θα αρχίσουμε να μιλάμε με πελάτες για να προσφέρουμε τα προϊόντα μας» τόνισε η Maria Gabriela da Rocha, υπεύθυνο για το ενεργειακό τμήμα της εταιρείας στην Λατινική Αμερική.
Τα πρώτα ηλιακά έργα που δραστηριοποιούνται στη Βραζιλία αναμένεται να παράγουν ενέργεια το 2023, αλλά σύμφωνα με την da Rocha, αυτό θα εξαρτηθεί από τα συμβόλαια ανάληψης που θα υπογράψει η εταιρεία εκ των προτέρων. Ένα από αυτά μάλιστα αφορά ηλιακό έργο συνολικής ισχύος 130 MW, που έχει ήδη εγγραφεί στον ρυθμιστή ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Σύμφωνα με την da Rocha, «πιθανοί αγοραστές ενδέχεται να είναι μεγάλες διεθνείς εταιρείες, αλλά θα υπάρξει διαθέσιμη ποσότητα προς πώληση και για τις τοπικές επιχειρήσεις της χώρας».

Τα ατού της Shell

Η Shell κατέχει έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους παραγωγούς ηλιακής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Solar Ranch και την Cleantech Solar με έδρα τη Σιγκαπούρη. Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης πρόσφατα κατασκευαστικές εργασίες για την πρώτη ηλιακή εγκατάσταση κλίμακας χρησιμότητας στην Αυστραλία. Η εγκατάσταση θα έχει ισχύ 120 MW και θα είναι έτοιμη έως το 2021.

Οι στόχοι

Η εταιρεία θα διοχετεύει 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στο ενεργειακό της τμήμα και θα κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα στις ΑΠΕ. Αυτό το τμήμα θα μπορούσε να αποδώσει από 8 έως 12%, δήλωσε ο επικεφαλής της νέας μονάδας ενέργειας, Maarten Wetselaar, στο Bloomberg τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης