Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έσπασε νέο ρεκόρ η μετοχή της Tesla χάρη στην αύξηση πωλήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα

Έσπασε νέο ρεκόρ η μετοχή της Tesla χάρη στην αύξηση πωλήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα
«Η διείσδυση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Τesla πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά τους επόμενους 12-18 μήνες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Dan Ives της Wedbush Securitie

Σημαντική ημέρα η χθεσινή (8/6) για την Tesla, η μετοχή της οποίας έκανε νέο ρεκόρ σημειώνοντας άνοδο πάνω από 7%. Συγκεκριμένα, έκλεισε στα 949.92 δολάρια (ξεκίνησε στα 919 δολάρια).
Σε αυτό βέβαια καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα νεότερα στοιχεία αναφορικά με την ανάκαμψη της ζήτησης του Model 3 στην Κίνα τον Μάιο, με τις πωλήσεις να αυξάνονται από 4.000 αυτοκίνητα τον Απρίλιο, στα 11.000.
Συνολικά, οι πωλήσεις οχημάτων Tesla στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 205% μετά την απότομη πτώση του Απριλίου, λόγου της πανδημίας του COVID-19. Η Tesla πούλησε λιγότερα από 4.000 οχήματα στην Κίνα τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019, η εταιρεία έλαβε σημαντική κυβερνητική υποστήριξη για τη δημιουργία του εργοστασίου της στη Σαγκάη. Οι τοπικές τράπεζες επένδυσαν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στη μονάδα παραγωγής και οι τοπικές αρχές βοήθησαν την Tesla να εξασφαλίσει γρήγορα άδειες για την απόκτηση της γης, ενώ η Κίνα επέτρεψε στην Tesla να λειτουργεί το εργοστάσιό της.
«Η διείσδυση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά τους επόμενους 12-18 μήνες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Dan Ives της Wedbush Securities.

Η JL Warren Capital - μια εταιρεία έρευνας μετοχικού κεφαλαίου που επικεντρώνεται στην Κίνα και στη Νέα Υόρκη - δήλωσε ότι οι πωλήσεις του μοντέλου 3 στην Κίνα προήλθαν από εκπτώσεις και επιδοτήσεις. Σε ένα σημείωμα προς τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα, οι ερευνητές της JL Warren Capital σημείωσαν ότι υπήρξε μετατόπιση της ζήτησης μακριά από οχήματα μεγάλων αποστάσεων σε οχήματα μικρής εμβέλειας, λόγω των αλλαγών στις τιμές και των διαθέσιμων επιδοτήσεων για αγοραστές στην Κίνα.

Η περίπτωση της Lilium

H εταιρεία Baillie Gifford, που θεωρείται ο κορυφαίος εξωτερικός επενδυτής της Tesla, έχει επενδύσει 35 εκατομμύρια δολάρια στην γερμανική εταιρεία Lilium, αποκτώντας ποσοστό της τάξης του 5%.
Συνολικά, από την ίδρυσή της το 2015 μέχρι σήμερα, η Lilium έχει σηκώσει πάνω από 375 εκατ. δολάρια, ενώ στους επενδυτές της συγκαταλέγονται “μεγάλα ονόματα” όπως οι Tencent και Atomico.
Η Baillie Gifford που εδρεύει στο Εδιμβούργο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla, που κατέχει μερίδιο 6,5% στην εταιρεία, ακολουθούμενη από την Capital World Investors που κατέχει μερίδιο 5,8%. Άλλες εταιρείες που υποστηρίζονται από την Baillie Gifford περιλαμβάνουν τις Amazon, Spotify, Airbnb και SpaceX.
Η Lilium είναι μία από τις πολλές εταιρείες που στοχεύουν να κατασκευάσουν ιπτάμενα αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια.
Στην περίπτωση του Lilium, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το όχημά της μπορεί να ταξιδέψει 300 χιλιόμετρα σε μια ώρα μετά από μία μόνο φόρτιση. Η χρέωση στους πελάτες θα είναι περίπου 70 δολάρια για ένα ταξίδι 6’ από το Μανχάταν στο αεροδρόμιο JFK. Οι εμπορικές πτήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν από το 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης