Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρεκόρ ανόδου για την εταιρεία φορτηγών με κυψέλες καυσίμου Nikola – Κέρδη 71% στην τρίτη ημέρα διαπραγμάτευσης

Ρεκόρ ανόδου για την εταιρεία φορτηγών με κυψέλες καυσίμου Nikola – Κέρδη 71% στην τρίτη ημέρα διαπραγμάτευσης
Η Nikola, εταιρία φορτηγών με κυψέλες καυσίμου, πρόσθεσε άλλα 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην αποτίμησή της μετά το ντεμπούτο της στην αγορά
Εκτός από την Tesla Inc., μια άλλη φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία κατασκευής οχημάτων κλέβει την ήλιο παράσταση.
Οι μετοχές της Nikola Corp. σημείωσαν ρεκόρ ανόδου έως και 71% σε ρεκόρ την τρίτη ημέρα διαπραγμάτευσης στο Nasdaq μετά από συγχώνευση με την VectoIQ Acquisition Corp.

Ο Trevor Milton, ο πρόεδρος και ιδρυτής του κατασκευαστή φορτηγών υδρογόνου, έχει ήδη θέσει υψηλούς στόχους.
Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι προπαραγγελίες για τα οχήματά της ξεπέρασαν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένει να αρχίσει να δημιουργεί έσοδα το 2021.
Η μετοχή αυξήθηκε υψηλότερα τη Δευτέρα αφού ο Milton έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία θα αρχίσει να κάνει κρατήσεις για το φορτηγό μηδενικών εκπομπών, που ονομάστηκε Badger, αργότερα αυτό το μήνα.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Nikola αυξάνεται.
Η εταιρεία με έδρα το Phoenix πρόσθεσε άλλα 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην αποτίμησή της μετά το ντεμπούτο της στην αγορά την προηγούμενη εβδομάδα των 12 δις. δολαρίων.
Η Nikola έχει να αντιμετωπίσει και την μάχη για τη δημιουργία υποδομών, όπως σταθμοί ανεφοδιασμού με υδρογόνο, για τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου.
Και όπως το άλλο εναλλακτικό καύσιμο που πήρε το όνομά του από τον ίδιο εφευρέτη, μια άλλη ανεπιθύμητη ομοιότητα προέρχεται από μια πληθώρα πωλητών μικρού μήκους.
Τα bearish στοιχήματα εναντίον της Nikola έφτασαν σε νέα κορυφή πάνω από το 20% του δημόσιου float αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας χρηματοοικονομικών αναλυτικών στοιχείων S3 Partners.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης