Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ο COVID-19 περιόρισε τις εξαγωγές πετρελαίου της Ανγκόλα στην Κίνα - Το πλαίσιο της συμφωνίας

Ο COVID-19 περιόρισε τις εξαγωγές πετρελαίου της Ανγκόλα στην Κίνα - Το πλαίσιο της συμφωνίας
Η πτώση των τιμών του πετρελαίου και η πανδημία COVID-19 έχουν περιορίσει σοβαρά το εισόδημα της Αγκόλα και η χώρα επιδιώκει τώρα να μειώσει τα φορτία στην Κίνα

Η Αγκόλα μειώνει τις αποστολές πετρελαίου στην Κίνα με τις οποίες πληρώνει μέρος του χρέους της στον μεγαλύτερο πιστωτή της, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για να ελαφρυνθεί το χρέος της, ανέφεραν πηγές του πρακτορείου Reuters.

Ο κορυφαίος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, η Κίνα, είναι ο κύριος πιστωτής της Αγκόλας και η αφρικανική χώρα αποπληρώνει μέρος του χρέους της προς την Κίνα με φορτία πετρελαίου στις μεγάλες κρατικές εταιρείες πετρελαίου.

Ωστόσο, η πτώση των τιμών του πετρελαίου και η πανδημία COVID-19 έχουν περιορίσει σοβαρά το εισόδημα της Αγκόλα και η χώρα επιδιώκει τώρα να μειώσει τα φορτία στην Κίνα.

H περίπτωση της Αγκόλα

Η Αγκόλα θεωρείται από τους χειρότερους παραγωγούς πετρελαίου, δεδομένου ότι δεν διαθέτει μεγάλα κρατικά αποθέματα πλούτου, όπως κάνουν ορισμένοι εξαγωγείς πετρελαίου στη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, ο τομέας του πετρελαίου είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Αγκόλα. Η παραγωγή πετρελαίου και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες αντιπροσωπεύουν το ήμισυ του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας και περίπου το 89% των εξαγωγών του, δείχνουν τα στοιχεία του ΟΠΕΚ.

Οι περιορισμένες αποστολές στην Κίνα

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, το Sinochem της Κίνας θα λάβει πέντε πετρελαϊκά φορτία από την Αγκόλα τον επόμενο μήνα, σε σύγκριση με τα συνηθισμένα επτά ή οκτώ φορτία, ενώ η Unipec, ο εμπορικός βραχίονας της Sinopec, δεν θα λάβει πετρέλαιο της Αγκόλας τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τα τυπικά δύο - τρία φορτία ένα μήνα για την αποπληρωμή του χρέους της Αγκόλα.


Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών της Αγκόλα δήλωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συνομιλιών με μερικούς από τους εισαγωγείς του πετρελαίου της για να αναδιαρθρώσει τις χρηματοδοτικές διευκολύνσεις και να πάρει μια βαθιά ανάσα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης