Ενέργεια

Επιπλέον 167 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να προστεθούν στο πακέτο στήριξης της οικονομίας της Γερμανίας

Επιπλέον 167 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να προστεθούν στο πακέτο στήριξης της οικονομίας της Γερμανίας
Το γερμανικό πακέτο τόνωσης θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από ό, τι είχε προγραμματιστεί
Το μέγεθος του πακέτου οικονομικών κινήτρων που ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση την Τετάρτη θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο από το αρχικό ποσό των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με review της κεντρικής υπηρεσίας δεδομένων των υπουργών οικονομικών του κράτους.

Το review, σύμφωνα με το Reuters την Παρασκευή, δείχνει ότι τα μέτρα που συμφώνησε ο κυβερνών συνασπισμός της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ θα μπορούσαν να προσθέσουν έως και 167 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς ορισμένα έργα πρόκειται να «τρέξουν» για αρκετά χρόνια.

Εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση στο Βερολίνο επικεντρώνεται στην εφαρμογή του ιστορικού πακέτου και ότι το μέγεθος παρέμεινε 130 δισεκατομμύρια ευρώ για τα έτη 2020 και 2021.

Η επισκόπηση για τους υπουργούς Οικονομικών του κράτους έδειξε ότι πολλά έργα είναι πιο μακροπρόθεσμα: τα κεφάλαια για την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης και των φορολογικών ελαφρύνσεων πρόκειται να διαρκέσουν έως το 2025 και τα κεφάλαια για το υδρογόνο τουλάχιστον έως το 2030.

Η Γερμανία αντιμετωπίζει την προοπτική της βαθύτερης ύφεσης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρόλο που τώρα έχει περιορισθεί το lockdown που είχε κλείσει καταστήματα, επιχειρήσεις και εργοστάσια.

Με το πακέτο τόνωσης αυτήν την εβδομάδα, η κυβέρνηση θέλει να δώσει ξανά ώθηση στην οικονομία.

Το πακέτο περιλαμβάνει προσωρινή μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας, επιδοτήσεις για οικογένειες με παιδιά και βοήθεια για δήμους και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης