Διεθνή

ΗΠΑ: Ανέλπιστα καλύτερα τα στοιχεία για την ανεργία, υποχώρησε στο 13,3% τον Μάιο 2020

ΗΠΑ: Ανέλπιστα καλύτερα τα στοιχεία για την ανεργία, υποχώρησε στο 13,3% τον Μάιο 2020
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναλυτές ανέμεναν εκτόξευση της ανεργίας στο 19,5% τον Μάιο
Ανέλπιστα καλύτερα των εκτιμήσεων είναι τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, με τον δείκτη να υποχωρεί τον Μάιο του 2020 στο 13,3% από το 14,7% του Απριλίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναλυτές ανέμεναν εκτόξευση της ανεργίας στο 19,5%, εν μέσω του lockdown της αμερικανικής οικονομίας, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Μάιο δημιουργήθηκαν 2,5 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, εκτός γεωργικού τομέα, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν την απώλεια 7,5 εκατ. θέσεων εργασίας.
H απώλεια των θέσεων εργασίας τον Απρίλιο, αναθεωρήθηκε ανοδικά σε 20,7 εκατ. από 20,5 εκατ.
Image

Image
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-06-05.jpg?itok=oVvJJZG2
Από την αρχή της πανδημίας covid-19 στις ΗΠΑ, πριν τουλάχιστον τρεις μήνες, η ανεργία εκτοξεύθηκε από το 3,5%, το χαμηλότερο επίπεδό της εδώ και 50 χρόνια, στο 14,7%, το υψηλότερο εδώ και 80 χρόνια.
Στις ΗΠΑ κάθε μία από τις 50 πολιτείες αποφασίζει μόνη της για τα βήματα προς τη χαλάρωση του lockdown, με κάποιες από αυτές, όπως η Τζόρτζια και το Τέξας, να έχουν αρχίσει την άρση των περιορισμών εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Αυτό επέτρεψε στον ιδιωτικό τομέα να περιορίσει τις απώλειες θέσεων εργασίας τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.
Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας διαμορφώθηκαν στα 1,877 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαϊου 2020.
Συνολικά έχουν χαθεί 42,644 εκατ. θέσεις εργασίας, σε διάστημα 11 εβδομάδων, εν μέσω του lockdown της αμερικανικής οικονομίας.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για νέα επιδόματα είχαν ανέλθει σε 2,123 εκατ.
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 1,833 εκατ. νέες αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν στα 2,148 εκατ. από 2,1052 εκατ.

Πανηγυρίζει ο Trump στο twitter

Κανονικό... πάρτι έχει στήσει στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, με αφομρή τη μείωση της ανεργίας τον Μάιο του 2020.
«Πραγματικά καλά στοιχεία για την απασχόληση. Μπράβο πρόεδρε Trump (αστειεύομαι αλλά είναι αλήθεια)!» είναι ένα από τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου στο twitter.
Image
Μάλιστα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα νούμερα της ανεργίας.
Image
Ωστόσο, ο Trump δεν αρκέστηκε σε αυτά τα σχόλια, αλλά ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter και αλλά εξίσου... διθυραμβικά.
Image

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης