Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Κίνητρα 9 δισ. ευρώ για την επέκταση του υδρογόνου

Γερμανία: Κίνητρα 9 δισ. ευρώ για την επέκταση του υδρογόνου
Η Γερμανία θα διαθέσει 7 δισ. ευρώ για ενίσχυση της εθνικής ικανότητας υδρογόνου και 2 δισ. ευρώ για συνεργασίες με άλλες χώρες
Το πακέτο τόνωσης της γερμανικής οικονομίας από τον κορωνοϊό προβλέπει 9 δισεκατομμύρια ευρώ για την επέκταση της ικανότητας υδρογόνου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σε μια προσπάθεια επίτευξης των στόχων εκπομπών.

Σύμφωνα με τα σχέδια, που παρουσιάστηκαν αργά την Τετάρτη ως μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου κινήτρων ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ για την οικονομία, η Γερμανία «βλέπει» την ικανότητα υδρογόνου έως 5 gigawatts (GW) έως το 2030, με άλλα 5 GW να εγκατασταθούν το αργότερο έως το 2040.

Αυτό θα κοστίσει περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 2 δισεκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν για τη δημιουργία εταιρικών σχέσεων με χώρες όπου η παραγωγή υδρογόνου μπορεί να παραχθεί αποτελεσματικά.

«Τα μέτρα στοχεύουν στο να καταστήσουν τη Γερμανία προμηθευτή της τελευταίας τεχνολογίας υδρογόνου», ανέφερε το έγγραφο, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα διερευνήσει τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας υδρογόνου για την επιτάχυνση της επέκτασης.

Μια πλήρως χαρτογραφημένη στρατηγική θα παρουσιαστεί σύντομα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το πακέτο τόνωσης καθορίζει επίσης σταθερές τιμές για την επιβάρυνση ανανεώσιμης ενέργειας της Γερμανίας, το EEG, σύμφωνα με το οποίο οι καταναλωτές ενέργειας βοηθούν στη χρηματοδότηση της επέκτασης της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας της χώρας και αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο του λογαριασμού τους για την ηλεκτρική ενέργεια.

Το EEG θα μειωθεί στα 6,5 σεντς ευρώ ανά κιλοβατώρα το 2021 και σε 6,0 σεντς το 2022, ανέφερε το έγγραφο, σε σύγκριση με 6,76 σεντ ευρώ φέτος.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης