Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φόρουμ των Δελφών: Ο δρόμος της εξόδου από την κρίση περνά από την ενέργεια και τις υποδομές

Φόρουμ των Δελφών: Ο δρόμος της εξόδου από την κρίση περνά από την ενέργεια  και τις υποδομές
Στο επίκεντρο η απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ και οι περιβαλλοντικοί στόχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το Φόρουμ των Δελφών, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ενέργεια και στις υποδομές, δύο τομείς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας για την έξοδο από την κρίση.

Με φόντο την πολιτική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για απολιγνιτοποίηση της χώρας έως το τέλος της δεκαετίας, αλλά και τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν με σημαντικά κονδύλια, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου της Καθημερινής, Τάσου Τέλλογλου.

Η απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ αποτελεί ένα σημαντικό έργο της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος και το στοίχημα για την επόμενη μέρα της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας. Ο αρμόδιος υπουργός θα παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο για την επόμενη μέρα της ΔΕΗ, αλλά και τις τεράστιες επενδύσεις που αναμένεται να γίνουν στον τομέα της ενέργειας, που θα είναι φιλική για το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν και οι τοποθετήσεις του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, αλλά και οι αναλύσεις της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρας Σδούκου.

Το παρόν θα δώσουν επίσης οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των μεγάλων ενεργειακών ομίλων της χώρας: ο Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος στα ΕΛΠΕ, ο Κωνσταντίνος Ξιφαράς, Διευθύνων Σύμβουλος στη ΔΕΠΑ, ο Nicola Battilana, Διευθύνων Σύμβουλος στη ΔΕΣΦΑ, και ο Αριστοτέλης Χαντάβας, επικεφαλής της Enel Green Power Hellas. Το πάνελ των ομιλητών θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Γιάννης Πιτταράς και Δημήτρης Κοτταρίδης.

Ο Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο Χάρης Σαχίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, ο Νικόλαος Αθανασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ και ο Στέφανος Βλαστός, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, θα συμμετάσχουν σε πάνελ με θέμα «την αναδόμηση των κρατικών επιχειρήσεων με μία ανανεωμένη ματιά για να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη στη νέα εποχή».

Μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση θα έχει η Επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Kadri Simson, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμο Θωμά, ενώ την επενδυτική στρατηγική της μετά COVID εποχής αναμένεται να συζητήσουν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Black Sea Trade & Development Bank, Dmitry Pankin, ο Πρόεδρος της Attica Bank, Κώστας Μητρόπουλος, ενώ θα μεταδοθεί και μήνυμα του υπουργού Υποδομών της Πολωνίας, Andrzej Adamczyk.

Η αβεβαιότητα στον τομέα των επενδύσεων που ακολουθεί την κρίση του κορωνοϊού θα είναι το θέμα που θα απασχολήσει το πάνελ στο οποίο θα συμμετάσχει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο επικεφαλής στο Οικονομικό Γραφείο του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο παραδείγματα των συζητήσεων που θα επικεντρωθούν στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης