Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Άνοδος 0,48% στις 3044 μονάδες ο S&P - Άνοδος 5% για το πετρέλαιο

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street -  Άνοδος 0,48% στις 3044 μονάδες ο S&P - Άνοδος 5% για το πετρέλαιο
Άνοδος 5%  για το πετρέλαιο - Οριακά αρνητικός ο DOW
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή 29/5/2020,α λλά ανέκτησε τις απώλειες των προηγούμενων ημερών καθώς οι traders «ανάσαναν» μετά την πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Donald Trump για την Κίνα καθώς διατήρησε ανέπαφη την εμπορική συμφωνία.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 17 μονάδων, ή 0,07% στις 25383,11 μονάδες, αφού υποχώρησε πάνω από 300 μονάδες νωρίτερα την ημέρα.
Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,48% στις 3044,31 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,15% στις 291,59 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 1,29% στις 9489,87 μονάδες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Trump είπε ότι θα αναλάβει δράση για την εξάλειψη της ειδικής μεταχείρισης έναντι του Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, δεν ανέφερε αν οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την Κίνα νωρίτερα αυτό το έτος, διευκολύνοντας τις ανησυχίες των trader προς το παρόν.

«Βασικά τα αντικείμενα για τα οποία θα μπορούσε να μιλήσει επέλεξε να μην μιλήσει, αλλά δεν είναι το τελικό σημείο», δήλωσε ο Julian Emanuel, επικεφαλής στρατηγικός μετοχών και παραγώγων της BTIG. "Είναι μια συνέχεια για περισσότερες εντάσεις."

Το πετρέλαιο με άνοδο 5%

Άνοδο σημείωσε το πετρέλαιο, παρότι τα τελευταία στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η ανάκαμψη της ζήτησης ενδέχεται να μην είναι τόσο άμεση όσο προέβλεπαν αρχικά οι αναλυτές και ενώ η επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ και Κίνας προκαλεί ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός νέου εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει περαιτέρω τη διαδικασία εξισορρόπησης στην αγορά ενέργειας.
- Το Brent ανέβηκε στα 37,74 δολ/βαρέλι στο +4,75%.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό (crude) West Texas Intermediate (WTI)  αυξήθηκε κατά 5% στα 35,40 δολ. ανά βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης