Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Pouyanne: Έλλειμμα 12 δισ. δολαρίων στην Total λόγω της κρίσης - Έρχονται ανακοινώσεις για τις ΑΠΕ

tags :
Pouyanne: Έλλειμμα 12 δισ. δολαρίων στην Total λόγω της κρίσης - Έρχονται ανακοινώσεις για τις ΑΠΕ
Κατά 30% έπεσε έξω ο προϋπολογισμός των εκτιμήσεων του περασμένου Μαρτίου
Η γαλλική εταιρεία ενέργειας Total, αντιμετωπίζει έλλειμμα εσόδων τουλάχιστον 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Patrick Pouyanne την Παρασκευή 29/5/2020, ένα τρίτο υψηλότερο από την προηγούμενη πρόβλεψή του πριν από δύο μήνες.

Η Total ανακοίνωσε ένα σχέδιο τον Μάρτιο για εξοικονόμηση κόστους, λέγοντας ότι ανέμενε έλλειμμα εσόδων περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω της κρίσης στην αγορά πετρελαίου. Τα σχόλια του Pouyanne την Παρασκευή δείχνουν ότι θα πρέπει να πραγματοποιήσει πιο εκτεταμένες περικοπές κόστους.

Η Total ανέμενε ότι η τιμή του πετρελαίου θα είναι περίπου 60 $ ανά βαρέλι φέτος, αλλά καθώς είναι τώρα περίπου 30 $, θα αφήσει την εταιρεία με πολύ μεγαλύτερο έλλειμμα, δήλωσε o Pouyanne.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο τουλάχιστον 12 δισεκατομμύρια δολάρια πιστεύουμε ότι πρέπει να καλύψουμε μέσω του σχεδίου δράσης μας λόγω της κρίσης», δήλωσε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Η Total, όπως και άλλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανακοίνωσαν σχέδια για περικοπή των επενδύσεών τους φέτος κατά περίπου 20%. Επίσης, ανέστειλε το πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών και είπε ότι θα βρει επιπλέον εξοικονόμηση.

O Pouyanne δήλωσε στους μετόχους, ωστόσο, ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επεκτείνεται στον τομέα της ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μετά από πρόσφατες εξαγορές, ιδίως στην Ισπανία, η οποία θα της δώσει 8,5 εκατομμύρια πελάτες φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία, την Ισπανία και το Βέλγιο από το επόμενο έτος.

Είπε επίσης ότι η Total σχεδιάζει νέα έργα ανανεώσιμης ενέργειας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Η Total σχεδιάζει να ξεκινήσει το έργο του 230.000 βαρελιών ημερησίως στην Ουγκάντα έως το τέλος του έτους, δήλωσε η Pouyanne, αφού συμφώνησε να αποκτήσει όλο το μερίδιο της Tullow Oil στο χερσαίο πετρέλαιο που κατατέθηκε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης