GWEC: Εγκατάσταση 22.893 ανεμογεννητριών παγκοσμίως το 2019 - Σημαντική εξέλιξη για τη βιομηχανία

GWEC: Εγκατάσταση 22.893 ανεμογεννητριών παγκοσμίως το 2019 - Σημαντική εξέλιξη για τη βιομηχανία
Νέο ρεκόρ προσφοράς όσον αφορά την ικανότητα για τη βιομηχανία

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας δημοσίευσε την ετήσια έκθεση ανάλυσης ανεφοδιασμού του 2019 σχετικά με την πλατφόρμα πληροφοριών αγοράς.
Σύμφωνα με την έκθεση, 22.893 ανεμογεννήτριες εγκαταστάθηκαν παγκοσμίως το 2019 που παράγονται από 33 προμηθευτές και αντιπροσωπεύουν πάνω από 63 GW αιολικής ισχύος, ένα νέο ρεκόρ από πλευράς προσφοράς όσον αφορά την ικανότητα για τη βιομηχανία.



Η Vestas συνεχίζει να διατηρεί τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής το 2019, αντιπροσωπεύοντας το 18% όλων των ανεμογεννητριών που εγκαταστάθηκαν το 2019, χάρη στην παγκόσμια στρατηγική διαφοροποίησης με εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 40 χώρες.
Η Siemens Gamesa Renewable Energy ανέβηκε στη δεύτερη θέση, με τον προμηθευτή να διπλασιάζει την εγκατάσταση υπεράκτιας αιολικής ενέργειας το 2019 και να επεκτείνει τη γεωγραφική του κάλυψη.
Η Goldwind έπεσε στην τρίτη θέση, παρά την αύξηση της ετήσιας εγκατάστασης της εταιρείας κατά 19% το 2019 χάρη στη βιασύνη ενός αιολικού πάρκου εγκατάστασης στην εγχώρια αγορά της, την Κίνα.

Τέλος, η πλήρης έκθεση διατίθεται αποκλειστικά για μέλη GWEC και συνδρομητές πληροφοριών αγοράς στον ιστότοπο της GWEC.
Η τελική έκθεση περιλαμβάνει περισσότερους από 30 πίνακες και αριθμούς που απεικονίζουν την εξέλιξη των παγκόσμιων αγορών αιολικής ενέργειας από την πλευρά της προσφοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης