Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο - Πτώση πάνω από 4% για το αργό στα 32 δολάρια το βαρέλι

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο - Πτώση πάνω από 4% για το αργό στα 32 δολάρια το βαρέλι
Το πετρέλαιο υποχωρεί καθώς ενισχύονται οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το Χονγκ Κονγκ
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σημαντικά την Τετάρτη 27/5/2020 αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Tremp δήλωσε ότι εργάζεται για μια ισχυρή απάντηση στον προτεινόμενο κινεζικό νόμο περί ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ.
Μια πιθανή επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση στις παγκόσμιες επιχειρήσεις και η ζήτηση πετρελαίου έχει ήδη αποδυναμωθεί από την πανδημία.

Το Brent υποχωρεί 3,9%, διαπραγματεύθηκε στα 34,77 $ ανά βαρέλι, ενώ το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate υποχωρεί 4,4%, στα 32,81 $ ανά βαρέλι.

«Όσο βελτιώνονται οι βασικές αρχές του πετρελαίου, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά εμπόδια στην ανοδική πορεία μεταξύ των οποίων και οι αυξανόμενες εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας », δήλωσε ο Stephen Brennock του μεσίτη PVM.
«Η απειλή ενός νέου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι πλέον απλώς κίνδυνος και θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή για περιουσιακά στοιχεία».

Οι σκοτεινές προβλέψεις για τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας επηρέασαν επίσης τις τιμές του αργού. Η οικονομία της ζώνης του ευρώ είναι πιθανό να συρρικνωθεί μεταξύ 8% και 12% φέτος, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποιώντας ότι ένα ήπιο σενάριο ήταν ήδη ξεπερασμένο και το αποτέλεσμα θα είναι μεταξύ μεσαίου και σοβαρού.
Οι traders έδιναν επίσης προσοχή σε πρώιμα μηνύματα σχετικά με μια συνάντηση μεταξύ του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων του σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Η ομάδα, γνωστή ως OPEC +, μειώνει την παραγωγή κατά περίπου 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Μάιο και τον Ιούνιο, αλλά το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσει να το κάνει καθώς η ζήτηση ανακάμπτει μετά τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό σε πολλές χώρες.

«Η αγορά θα ισορροπήσει τον Ιούνιο, οπότε ποιος θέλει να αποχωρήσει εκατομμύρια βαρέλια εάν είναι σε θέση να πουλήσει σε μια αγορά που ανακάμπτει», δήλωσε ο επικεφαλής των αγορών πετρελαίου της Rystad Energy, Bjornar Tonhaugen.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης