Περιβάλλον

Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση 135 κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στους Δήμους Πεντέλης και Χολαργού-Παπάγου

Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση 135 κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στους Δήμους Πεντέλης και Χολαργού-Παπάγου
Θα τοποθετηθούν σε δημοτικά και δημόσια κτίρια και σχολεία
Με επίκεντρο την ανακύκλωση, η Αττική θα περάσει σε μία νέα «πράσινη» εποχή, αφήνοντας πίσω της παθογένειες που πλήρωσαν ακριβά το περιβάλλον και οι πολίτες, επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά την παράδοση εξοπλισμού ανακύκλωσης στους δημάρχους Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά και Χολαργού-Παπάγου, Ηλία Αποστολόπουλο.

Συνολικά παραδόθηκαν 135 κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών, για να τοποθετηθούν, κατά προτεραιότητα, σε δημοτικά και δημόσια κτίρια των περιοχών, καθώς και σε σχολεία.
Κατά την παράδοση στο δημαρχείο Πεντέλης, όπου ήταν και η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη με στελέχη του δήμου, ο κ. Πατούλης τόνισε την ανάγκη για αλλαγή της υφιστάμενης αντίληψης στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Ενημέρωσε την δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά, ότι θα συνεχιστεί η ενίσχυση του εξοπλισμού καθαριότητας-ανακύκλωσης με τη διανομή καφέ κάδων και σύγχρονων απορριμματοφόρων και ότι προγραμματίζονται πολλές σχετικές δράσεις σε συνεργασία με τους δήμους, στη διάρκεια του έτους ανακύκλωσης (2020).
Η δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τους εσωτερικούς και στη συνέχεια για τους καφέ κάδους ανακύκλωσης των βιοαποβλήτων, «προκειμένου να στηρίξουμε συνολικά και αποτελεσματικά τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής», όπως είπε.

Στο δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον Η. Αποστολόπουλο για τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο δήμος στον τομέα της ανακύκλωσης, επισημαίνοντας ότι «στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την προσπάθεια και να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα», αναγνωρίζοντας τον «δρόμο που έχουμε ακόμα να διανύσουμε, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον για τους πολίτες της Αττικής».
Ο κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τους νέους κάδους, θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα ποσοστά ανακύκλωσης, τομέας στον οποίο ο δήμος, όπως ανέφερε, έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση, σημειώνοντας αύξηση κατά 25%.

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει κάνει ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα και εμείς είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε και να κάνουμε πιο “ πράσινη” την πόλη μας», πρόσθεσε ο ίδιος.
Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τοn δήμαρχο, επισκέφθηκε το εργοτάξιο κατασκευής πολυιατρείου και ΚΑΠΗ στην κοινότητα Παπάγου, καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα έργο που έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της περιφέρειας για παρεμβάσεις ανάπλασης και αναβάθμισης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης